Faiz İndirimleri Geldi! Merkez Bankası Bu İndirimlerden Sonra Şok Kararını Açıkladı!

Merkez Bankası'ndan politika faizi sınır kararı gelebilir. Dolayısıyla güncel gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde yerini alacak. Peki ya detaylar hakkında neler biliyoruz? İşte merak edilenler çeşitli detayları sizlerle paylaşmış olacağız. Merkez Bankası, faiz indirimiyle birlikte önemli kararlar alabilir.

Faiz İndirimleri Geldi! Merkez Bankası Bu İndirimlerden Sonra Şok Kararını Açıkladı!

22 Ağustos 2022 Pazartesi 08:43

Merkez Bankası, faiz indirimi ile gündem geldi. Bundan sonraki süreçte bankaların hali hazırda yüksek faizli kredi vermeye devam etmesi gündeme gelebilir. Dolayısıyla bunun önüne geçebilmek adına çeşitli kararların alınabileceği ifade ediliyor. Yetkililerin açıklaması büyük ses getirecek. Peki ya bu konu hakkında bir önlem alınacak mı?

Merkez Bankası'ndan Yeni Kararlar Gelebilir

Merkez Bankası'nın alabileceği olası kararlara dair bazı yorumlarda bulunuluyor. Özellikle de bazı kararlar büyük ses getirecek. Gelen açıklamada uzmanların bazı ifadelerine değinildi. Bu gelişme ile birlikte politika faizine sınır konulması gündemde yerini aldı. Peki ya Merkez Bankası'ndan böyle bir hamle gelebilir mi? Açıklamada  "Türkiye'de enflasyon yüzde 80! ABD'de yüksek enflasyon ama 8, 8.5. Burada yüksek enflasyon var. Geçen yıl faiz indirimi yapıldı bankaların faiz oranı azalmadı tam tersine arttı. Merkez Bankası bir karar alıp bankalar politika faizine üst sınır koyabilir. Krediler için bu tutum gelebilir. Böyle bir düzenleme gelecek gibi gözüküyor! Şimdi politika faizi %13, Merkez Bankası 'Bankalar bundan sonra bunun 5 puan üstünde kredi verebilir' gibi bir sınır koyulabilir." ifadesine yer verilmesi büyük ses getireceğe benziyor.