EYT'ye Göre Emeklilik Nasıl Olacak? İşte Erken Yaşta Emeklilik Formülleri Açıklandı!

EYT'lilerin uzun zamandır beklediği emekli maaşı ödemelerine ilişkin düzenlemeler yapılıyor. Öyle ki milyonlarca kişi bu haberi yakından takip edecek. EYT'liler için yasa ne zaman çıkacak? Pek çok kişi yaş beklemeden emekli olabilecek. İşte yeni düzenlemeye ilişkin bilgiler...

EYT'ye Göre Emeklilik Nasıl Olacak? İşte Erken Yaşta Emeklilik Formülleri Açıklandı!

31 Temmuz 2022 Pazar 15:37

EYT'lilerin beklemekte olduğu emekliliğe ilişkin merak edilenler ortaya çıktı. Öyle ki yeni düzenlemeyle birlikte kimlerin nasıl emekli olacağı merak ediliyor. 50'li yaşlarda emeklilik hakkı elde etmek isteyenler, daha fazla yaş beklemek istemiyor. Haliyle bu durumun karşılanması ve sigorta primini ödeyenlerin maaş almaya başlaması için çeşitli çalışmalar başlatıldı. Hükümet, bu konunun üzerine titizlikle düşmekte.

EYT'lilere Maaş Formülü

Emekli maaşı almak isteyen pek çok kişi, bunun için EYT düzenlemesinin gelmesini beklemekte. Öncelikli olarak kesintili şekilde maaş ödemesinin yapılabileceği belirtiliyor. Yani sigorta primi dolmuş ancak yaştan kaybeden vatandaşlar, emeklilik yaşları gelene kadar ki süreçte kesintili bir şekilde maaş alacak. Dolayısıyla alacakları emekli maaşının tam olması için o yaşın gelmesi gerekecek.

Sigorta Primine Göre Maaş Verilebilir

Öte yandan EYT'de direkt olarak sigorta primine göre de maaş verilebileceği belirtilmekte. Dolayısıyla tüm bu gelişmeler ışığında milyonlarca emekli adayının nasıl ödeme alacağı merak konusu haline geldi.