EYT Yasasından Kimlerin Yararlanacağı Belli Oldu! EYT Emeklilikte Yeni Formül Bulundu

Erken emekli olmak isteyenler ve yaş beklemek istemeyenler için yeni formüller ortaya atılıyor. Peki Meclis'ten hangi yasa geçecek? EYT'liler için yeni bir yasa çıkacak mı? Merak edilen bu soru emekliler adına yanıt bulmak üzere. Sigorta giriş tarihinize dikkat etmelisiniz. İşte emeklileri bekleyen büyük müjde...

EYT Yasasından Kimlerin Yararlanacağı Belli Oldu! EYT Emeklilikte Yeni Formül Bulundu

17 Şubat 2022 Perşembe 18:12

EYT Yasasının meclisten geçmesi bekleniyor. Pek çok emeklilikte yaşa takılan vatandaşın merak ettiği gelişmeye ilişkin bazı açıklamalarda bulunuldu. Resmiyete ne zaman varacağı merak ediliyor. Ancak emeklilikte sigorta giriş tarihinin öneminden daha önceden de bahsetmiştik. Dolayısıyla sigorta kayıt tarihinizin burada büyük önemi bulunuyor. Ayrıca sigorta prim şartlarını da karşılamanız ve sigortalı olma sürenizi doldurmanız da gerekecek.

Kimler Erken Emekli Olacak?

EYT Yasasının geçerli olacağı kişiler merak ediliyordu. Ortaya atılan bilgilere göre 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan kişiler için bu durum geçerli olabilecek. Aynı zamanda yaş bekleme konusunda 2 yıl ile 17 yıl arasında değişkenlik gösteren kişileri kapsıyor. Dolayısıyla erken emeklilik istiyorsanız bu şartların karşılanması gerekiyor.

Herkes Olamayacak

Herkesin erken emekli olamayacağını belirtelim. Daha önceden düşük maaş ile EYT'lilikten kurtulma teklifinin meclise geleceği belirtiliyordu. Ancak bu gelişme henüz gerçekleşmedi. Dolayısıyla iddia olarak kaldı. Şimdi ise bambaşka formüller ortaya atılıyor.