EYT Takvimi Açıklandı mı? Bakandan Müjdeli Haber Geldi!

EYT'lilerin ne zaman müjdeli haberi alacağı soruluyor. Bu noktada yapılan çalışmalar merak edilmekte. EYT takvimi başta olmak üzere pek çok detay gözler önüne serildi. İşte güncel gelişmelerle birlikte Bakan Vedat Bilgin'den gelen açıklama büyük ses getireceğe benziyor.

EYT Takvimi Açıklandı mı? Bakandan Müjdeli Haber Geldi!

19 Ağustos 2022 Cuma 15:54

Milyonlarca EYT'linin beklediği habere ilişkin çeşitli gelişmeler yaşanıyor. EYT'lilerin yakından takip ettiği detaylar ve dahası yanıt buldu. Öte yandan güncel detaylar hakkında bazı bilgiler vereceğiz. EYT takvimine ilişkin bakan açıklaması da oldukça önemli gözüküyor. İşte detaylar ve çok daha fazlası haberimizde yerini alıyor.

EYT Ne Zaman Çıkacak?

TBMM'nin açılması ile birlikte EYT'nin masaya yatırılacağı ve 2023 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olacağı düşünülüyor. Dolayısıyla güncel gelişmelere bakacak olursak EYT'liler merakla beklenen haberi kısa süre sonra alabilir.

Bakandan Açıklama Geldi

Öte yandan Bakan Vedat Bilgin, "Takvimimiz net önümüze gelince değerlendiriyoruz’ demişti. 3600 ek gösterge oldu, geçici işçiler gündeme geldikten sonra EYT’liler görüşülecek. EYT’de süreç yeni başladı çünkü çalışma grubu kuruldu. Bu grup kaç kişinin EYT’li olduğunu tespit edecek. Daha sonra Maliye Bakanlığı bürokratları çalışacak. Burada EYT’lilerin emekli olmasında Hazine’ye getirilecek yük hesaplanacak. Bu kapsamda EYT netleşecek. Belki prim tamamlanmayanların primi tamamlanacak. Yaşı yetmeyenlere yönelik bir karar çıkarılacak. Burada net bir tarih vermek mümkün değil ama öngörü olarak gelecek sene ocak ayı içerisinde eğer EYT problemi çözülürse maaş alınmaya başlanır”  açıklamasında bulundu.