EYT ile Uğraşmak İstemeyenler İçin Erken Emeklilik Formülü! Yıllar Öncesinden Emekli Olabileceksiniz!

EYT'de yaşanan problemlerle birlikte sizler erken emekli olmak istiyorsanız ne yapmalısınız? Birazdan belirteceğimiz mesleklere dikkat edin. Çünkü erken emekliliğin anahtarı ve fazladan sigorta prim hakkı ile bu meslekler büyük öneme sahip. İşte SGK'nın da onayladığı emeklilikte büyük fırsat...

EYT ile Uğraşmak İstemeyenler İçin Erken Emeklilik Formülü! Yıllar Öncesinden Emekli Olabileceksiniz!

17 Haziran 2022 Cuma 12:56

Emeklilikle ilgili güncel gelişmeler ve çok daha fazlası gözler önüne seriliyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği EYT ile birlikte merak edilenleri yanıtladık. Peki ya erken emeklilik konusunda başka ne gibi detaylara hakim olmalıyız? Çalıştığınız meslek ve elde edeceğiniz ekstra primin de bunu etkilediğini biliyor muydunuz? EYT'li olmak yerine erken emeklilik hakkında elde edebilmek adına yapılması gerekenler gözler önüne serildi.

Yıpranma Payı Emeklilik Sağlıyor

Yıpratıcı bazı mesleklerin, ağır koşullar altında çalışmanız nedeniyle sizlere  fazladan sigorta primi kazandırdığını belirtelim. Yılda ortalama 3 ay fazladan sigorta primi almanız bile yıllar içerisinde erken emekli olmanız konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

Erken Emeklilik Mümkün

 Bu sayede erken emekliliğin mümkün olduğu ve pek çok kişinin yaş bakımından avantajlı şekilde emekli olacağı belirtildi. Söz konusu gelişme ile ilgili SGK'nın paylaştığı ağır koşullar altında çalışan mesleklere göz atmanızı öneririz.