Ev Sahibi Olmak İsteyenleri Sevindiren Gelişme! Devlet Zorunlu Kıldı!

AKAMDER'den gelen açıklama herkesi şaşırttı. ev sahibi olmak isteyenler bu açıklamaya büyük destek veriyor. %10'luk devlet garantisinin yetersiz olabileceği ve bu nedenle daha fazlasına ihtiyaç olduğu söylendi. Sıfır ev sahibi olacaklar bu fırsatı kaçırmak istemeyecek.

Ev Sahibi Olmak İsteyenleri Sevindiren Gelişme! Devlet Zorunlu Kıldı!

16 Mart 2022 Çarşamba 21:07

Ev sahibi olmak isteyenlerin aldığı riski kolaylaştıran ve devlet güvencesi sunan sistem açıklandı. Böylelikle ev sahibi olmak eskisine göre daha ihtimalli olacak. Ev yapımı konusunda merak edilen bazı durumlar ortaya çıkıyordu. Bina yapımı için evinden vazgeçen pek çok kişi, inşaatın tamamlanmaması ile ne yeni evinde oturabiliyor ne de ev bir şekilde değerlendirilebiliyordu. Ancak Bina Tamamlama Sigortası Yasası tüm bunlar geride kaldı. Konuya ilişkin yetkililerden de önemli açıklamalar geldi. AKAMDER Başkanı'ndan gelen açıklamaları sizler için derledik.

Kapsamın Artması Bekleniyor!

Ev inşaatı konusunda %10'luk devlet garantisinin yanı sıra bu garanti yüzdesinin yükseltilmesi bekleniyor. Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Karslıoğlu, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karslıoğu, yaptığı açıklamada “Bu yasanın tek bir olumsuzluğu var. İnşaatın yüzde 10’unu tamamlama garantisini verdi devlet. Biz bunun yüzde 90 olmasıyla alakalı girişimlerimizi tamamladık. En kısa sürede bu oranlara çıkarsa sigorta kapsamı, yarım kalmış inşaatlar kalmaz. Müteahhidin batması, hayatını kaybetmesi veya kaçması durumunda artık bu inşaatlar devlet garantisinde bitecek. Vatandaşlarımız artık evlerini anlaşacakları firmalara güvenle verebilirler. Çünkü bunun karşılığında devlet sigorta istiyor. Bu sigorta olduktan sonra müteahhit bıraksa dahi devlet evleri yaptırıp teslim ediyor” sözlerine yer verdi.

Devletten Yeni Hamle Gelebilir

Ev inşaatında %10'luk garanti %90'a çıkması durumunda devletin konuya ilişkin büyük bir hamle bulunacağı belirtiliyor. Dolayısıyla AKAMDER'in çağrısı karşılık bulacak mı hep birlikte göreceğiz.