Et Zammına Müdahale Edildi! Et Fiyatları Güncel Olarak Yayınlandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı et zammı açıklamasıyla şaşırttı. Et ve Süt Kurumu, %48'lik zam kararı ile kırmızı ete büyük oranda zam yapmıştı. Bakanlık ise bu zamma değinerek piyasalarda yeni bir zam dalgasının olup olmayacağı yönünde bilgi verdi.

Et Zammına Müdahale Edildi! Et Fiyatları Güncel Olarak Yayınlandı!

23 Mart 2022 Çarşamba 17:15

Et ve Süt Kurumu'nun %48'lik kırmızı et zammı ve ortalama %14'lük beyaz et zammına ilişkin bakanlıktan açıklama geldi. Sosyal medyanın gündemine oturan bu zam gelişmesi sonrasında güncel fiyatlar merak ediliyordu. kıyma 83 TL'den kuşbaşı ise 92 TL'den satılacak. Bu gelişmeyle birlikte Türkiye'deki 18 ESK şubesi karardan etkilendi. Kasaplarda ve diğer satış yerlerinde durumlar nasıl olacak merakla bekleniyor. Daima piyasa fiyatının altında satış yapan Et ve Süt Kurumu, bu hamlesiyle piyasanın yükselmesine neden olacak mı? Vatandaşlar en çok bunu merak ediyordu. İşte dikkat çeken gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde yer alıyor.

Bakanlık Açıklama Yaptı!

Bakanlık, kırmızı ete ve tavuk etine gelen zamla ilgili konuştu. ESK'nın kararının  yalnızca şubeleri kapsadığını ve genel fiyatları etkilemeyeceğini belirtti. Üstelik "Et ve Süt Kurumu (ESK) satış mağazalarında yıllık kıyma ve kuşbaşı eti satışı 6 bin tondur. Bu rakam Türkiye kırmızı et satışının yüzde birinin altındadır. Bu nedenle ESK'nın Türkiye genelindeki 18 satış mağazasında, nihai tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında düzenlemeye gitmesi, kırmızı et piyasasını etkilememektedir." ifadesine de yer verildi.

Kasaplarda Fiyat Artacak mı?

Et ve Süt Kurumu'nun aldığı zam kararı sonrası kasaplarda fiyatların artıp artmayacağı yakında ortaya çıkacak. Konuya ilişkin güncel gelişmelerin önümüzdeki günlerde paylaşılması bekleniyor.