Et Fiyatlarına Yeni Zam Yolda! Kasaplar Et Fiyatlarından Memnun Değil!

Et fiyatlarına yeni zammın kapıda olduğu belirtildi. Sığır etinden dana etine kadar pek çok çeşit et türünde maliyetlerden ötürü zam yapılabileceği ortaya çıktı. Kasaplar Odası'ndan gelen açıklama ise dikkat çekti. Peki ya Kurban Bayramı'ndan sonra et fiyatları yüzde kaç artacak?

Et Fiyatlarına Yeni Zam Yolda! Kasaplar Et Fiyatlarından Memnun Değil!

2 Ağustos 2022 Salı 18:17

Pek çok kasabın et satışlarındaki fiyatların yetersiz olduğu dile getirmesi gündemdeki yerini aldı. Öyle ki elektrik giderlerinin dahi kira giderlerini geçtiği ifade ediliyor. Hal böyle olunca ete yeni bir zam gelip gelmeyeceği merak konusu haline geldi. Yakın zamanda çeşitli gelişmelerle birlikte merak edilenler yanıt bulacak. Yapılan açıklamalar gündemde bomba etkisi yarattı.

Kurban Bayramı Fayda Etmedi!

Kurban Bayramı, et fiyatlarının artmaması konusunda bir fayda etmedi. Dolayısıyla fiyatların yeniden zamlanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu görülüyor. Güncel gelişmeler ve çok daha fazlası yazımızda yerini aldı. Kasaplar adına konuşan İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekci, önemli açıklamalara yer verdi. Kasapların neden zam istediğine ilişkin konuşma yaptı.

Elektrik Faturaları Bel Büküyor!

Tüfekci, açıklamasında elektrik faturalarının maliyeti artırdığını belirtti. Öte yandan “Biz esnaf olarak fiyatların geri geleceğini tahmin ediyoruz. Ama bu et çokluğu ve hayvan varlığından değil. Maalesef iş yapamamaktan dolayı olacak. Şu an en büyük sıkıntımız elektrik gideri. Yüksek elektrik faturaları kira bedellerini geçti. Hiç değilse bizim gibi küçük esnafa ayrı bir fiyat politikasının uygulanması için TESK Başkanımız Bendevi Palandöken de bu yönde talepte bulundu” açıklamasında bulundu.