Erken Emeklilikte İsteğe Bağlı ya da Prim Borçlanması İle İlgili Yeni Gelişme Yaşandı

Emeklilikte SGK sigorta prim borçlanması ile birlikte isteğe bağlı sigortanın önemi büyük. Özellikle de yarı zamanlı çalışmalarda öne çıkan bu detay gözler önüne serildi. Peki emeklilik için hangi şartların karşılanması lazım? Emekli maaşını erkenden almak istiyorsanız SGK isteğe bağlı sigorta hakkında bilinmeyenleri açıklıyoruz.

Erken Emeklilikte İsteğe Bağlı ya da Prim Borçlanması İle İlgili Yeni Gelişme Yaşandı

18 Nisan 2022 Pazartesi 15:03

Erken emekli olmak isteyenlerin dikkatini çeken bu formül gündeme geldi. Pek çok kişi yaşanan gelişmelere ilişkin neler olacağını merak ediyor. Erken emekli olmak için öne sürülen avantajlardan biri de isteğe bağlı sigorta kapsamında gerçekleşmekte. Dolayısıyla sigorta prim borçlanması da ön plana çıkıyor. Son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken bu gelişme ile beraber nasıl emekli olunacağını açıklıyoruz.

Prim Borçlanması ile Emeklilik Mümkün!

Prim borçlanması ile emekliliğin mümkün olduğu son zamanlarda oldukça fazla belirtiliyor. Dolayısıyla askerlikten doğum borçlanmasına kadar pek çok seçeneği değerlendirebilirsiniz. SGK'nın bu konuda onayı bulunmakta. Üstelik yıllar öncesinden emekli olarak maaş alabiliyorsunuz. Söz konusu prim borçlanması gelişmesi ve çok daha fazlası masaya yatırıldı.

İsteğe Bağlı Sigorta Emeklilik Sağlıyor!

İsteğe bağlı sigortada günlük asgari ücretin 7,5 katına kadar sigorta primi ödemesi yapabilirsiniz. Dolayısıyla, eğer 1 ayda 12 gün çalışıyorsanız kalan 18 günün primini ödemeniz mümkündür. Bu sayede sizler de emekli maaşınızı erkenden almaya başlayabilirsiniz. Yarı zamanlı çalışanlarda bu soru sıkça sorulmakta idi. Prim borçlanması ile bu durum sonuca ulaşıyor.