Erken Emeklilikte 50 Yaş Detayı Ortaya Çıktı! Kimler Yıllar Öncesinden Emekli Maaşı Alacak?

Erken emeklilikte ortaya atılan fırsatlar çok şaşırtıyor. Yıllar öncesinden ek sigorta primleri ile emekli olmayı düşünüyor musunuz? İşte yaptığınız işe göre değişebilecek sigorta primi fırsatı haberimizde yer alacak. Emeklilikte bazı detaylar ve çok daha fazlası gözler önüne serildi.

Erken Emeklilikte 50 Yaş Detayı Ortaya Çıktı! Kimler Yıllar Öncesinden Emekli Maaşı Alacak?

28 Temmuz 2022 Perşembe 12:27

Emekli olmak isteyen ancak hem sigorta primi hem de yaş sorunu olan vatandaşlar, bu haberi dikkatlice okusun. Çünkü pek çok kişinin aslında 50 yaşında emekli olacağı biliniyor. Dolayısıyla eğer sizler de bu işlerde çalışıyorsanız emeklilik tarihiniz sandığınızdan erken olabilir. Üstelik bu işleri tercih edenlerin sigorta primi daha çabuk doluyor.

Yıpratan Mesleklerde Sigorta Primi Fırsatı!

Yıpratan ve ağır koşullarda çalışılan meslek grupları için tanınan Fiili Hizmet Süresi Zammı , büyük öneme sahip. Daha fazla sigorta primi ve daha erken emekli olma fırsatının bu şekilde sağlandığını belirtelim. Üstelik bu detayla beraber 50 yaşında emekli olmak hayal olmayacak. Alınan ek sürenin ortalama 5 yıl olduğunu da ekleyelim. Dolayısıyla emekliliğin tadını erkenden çıkarmak istiyorsanız fazlasıyla ideal bir zaman dilimi olabilir.

Bazı Mesleklerde 8 Yıl İndirim Var!

Her ne kadar ortalama 5 yıl sigorta primi fırsatı sunulsa da Türk Silahlı Kuvvetleri, MİT ve Emniyet'te çalışanların 8 yıla kadar ek sigorta priminden yararlanacağını belirtelim. Dolayısıyla yıllar öncesinden emekli olmak sanılanın aksine çok daha kolay gözükmekte.