Enflasyon Açıklamasından Sonra Nisan'da Nelere Zam Geldi Nelere Zam Gelecek...

TÜİK'in açıkladığı enflasyondan sonra Nisan ayında çeşitli zamlar yapıldı. Peki bu ay hangi kalemlere zam geldi? Konut abonelerinin bundan etkileneceği belirtiliyor. Elektrik, doğalgaz, enerji fiyatları başta olmak üzere merak edilen zamlar haberimizde yer alıyor.

Enflasyon Açıklamasından Sonra Nisan'da Nelere Zam Geldi Nelere Zam Gelecek...

7 Nisan 2022 Perşembe 17:05

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yaptığı açıklama ile Mart ayı enflasyonunu duyurmuştu. %60'ı geçen enflasyonla beraber hangi kalemlere zam geldiğinden söz edeceğiz. Yalnızca sanayi ve ticari alanda faaliyet gösterenleri değil vatandaşları da fazlasıyla ilgilendiren bir gelişme yaşanıyor. İşte zamlara dair çeşitli detaylar ve çok daha fazlası haberimizde...

4 Ayda 3 Katına Çıktı!

Kasım ayının enflasyon sonuçlarına baktığımızda ortaya çıkan tablo şaşırtmıştı. %21'lik enflasyonla birlikte Mart ayında 3 katına kadar çıktığı görüldü. Pek çok kişi yaşanan gelişmeleri yakından takip etti. Mart ayındaki enflasyonla beraber ilk olarak doğalgaz zammı gündeme geldi. Konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere %35, elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza yüzde 44,3, elektrik üretimi dışında sanayide kullanılan doğalgaza ise yüzde 50 zam yapıldı.

Su ve Elektriğe de Zam Geldi!

İstanbul'da suya %29 zam geldiği açıklandı. Sanayi aboneleri ise elektriğe %20 daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacak. LPG fiyatının da artması gözden kaçmadı. Söz konusu zamlarla ilgili yeni gelişmeler yaşandığında haber edeceğiz.