Emekliye Hem Maaş Hem de İkramiye Zammı Ne Zaman Gelecek? Açıklama Az Önce Geldi!

Emeklilere Temmuz ayında önemli bir zam bekleniyor. Hem de ikramiye üzerinden de bir zam uygulanacak. Peki ya enflasyon oranları ne durumda? Emekliler toplamda kaç TL fazladan almış olacak? İşte merak edilen Kurban Bayramı ikramiyesi maaş zammı ve çok daha fazlası haberimizde...

Emekliye Hem Maaş Hem de İkramiye Zammı Ne Zaman Gelecek? Açıklama Az Önce Geldi!

2 Haziran 2022 Perşembe 16:19

Emekli vatandaşlar, kendilerine sağlanacak maaş zammıyla birlikte ikramiyede ne kadar artış olacağını merak ediyor. Kurban Bayramı'nda önemli bir zam olacağı düşünülmekte. 6 aylık enflasyona göre iki tarafa da zam yapılması bekleniyor.

 Ramazan Bayramı'da Zamlanmamıştı!

Öte yandan bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı'nda aynı kalmıştı. 2021 yılında belirlenen 1100 TL'lik ikramiye hala aynı. Oysa ki enflasyonla birlikte paranın değeri iyice azaldı. Buna rağmen pek çok kişi Kurban Bayramı'nda yeni bir zam bekliyor.

%40'dan Fazla Zam Bekleniyor

Emekli maaşına %40'dan fazla zam beklendiği belirtildi. Nedeni ise enflasyondaki artışın en az o seviyede olacağı düşünülmekte. Daha da fazla olabilir ancak bu durum yakın zamanda ortaya çıkacak. Temmuz ayına girmemizle birlikte ne kadar zam yapılacağı kesinleşecek. Son zamanlarda bu konuda çok fazla görüş bulunmakta. Ancak emekliye yapılacak zamla ilgili son dakika gelişmelerini sizlerle paylaşacağız. Memur emeklilerinin alacağı maaş zammında ciddi bir yükseliş olabilir.