Emeklilerin Alacağı Zam Netleşti! Emekliler Ne Zaman ve Ne Kadar Zam Alacak?

Memur ve emeklinin yakından takip etmekte olduğu maaş zammına ilişkin yüzde bilgisi verilecek. Enflasyona göre emekli ve memurlar ne kadar alacak? Milyonların beklediği Temmuz zammına ilişkin önemli bilgiler vereceğiz. Alım gücü düşen vatandaşlar bu sorunun yanıtını arıyor.

Emeklilerin Alacağı Zam Netleşti! Emekliler Ne Zaman ve Ne Kadar Zam Alacak?

19 Haziran 2022 Pazar 16:53

Temmuz 2022'de emekli ve memurun alacağı maaş zammına ilişkin çeşitli detaylar paylaşıldı. Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmeler ve dahası gözler önüne serilecek. İşte emekli ve memura yapılacak zamla ilgili çeşitli değerlendirmeler...

Enflasyona Göre Zam!

Emekli ve memura yapılacak zam enflasyon farkına göre şekillenecek. 2022 yılı ilk ayından bu zamana kadar olan süreçte enflasyondaki değişim gözler önüne serilecek. Enflasyon farkıyla birlikte neler olacağı şekillenecek. Özellikle de Haziran ayı sonlandıktan sonra 6 aylık bir enflasyon farkı çıkarılacak. Dolayısıyla güncel gelişmeler o zaman kesinleşecek.

En Az %40 Zam Bekleniyor!

Öte yandan emekli ve memurun en az %40 zam alması bekleniyor. Çünkü 5 aylık enflasyon farkı zaten neredeyse %35'di. Hatta biraz geçmişti bile. Dolayısıyla yapılacak zam da ortalama %40 ila %45 arasında olabilir. Eğer ki enflasyona bağlı olarak bir zam yapılır ise tahmini olarak fiyat artışı buna göre gerçekleşecek.