Emeklileri Sevindiren Bir Haber Daha Geldi! Emekli İkramiye Üçretleri Değişti..

Emeklilere verilecek bayram ikramiyesinde artış yaşandı mı? 2022 yılı itibariyle Ramazan ve Kurban Bayramı için ödenecek ikramiye bedeli belli oldu mu? İşte güncel açıklamalarla birlikte güncel ikramiye bedeli ve zamlı haline ilişkin çeşitli açıklamalar kamuoyu ile paylaşılacak...

Emeklileri Sevindiren Bir Haber Daha Geldi! Emekli İkramiye Üçretleri Değişti..

17 Şubat 2022 Perşembe 16:30

Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi verilen emekli ikramiyeleri artacak mı? 2022 yılına girdik ve enflasyonla beraber ikramiyelerde de artış sağlanması bekleniyor. Çünkü neredeyse pek çok kaleme zam geldi. Fiyat artışının olması maaşları da etkiledi. Dolayısıyla ikramiyelerin enflasyonun altında ezilmemesi için yeni bir ikramiye bedelinin belirlenmesi beklenmekte.

İkramiye Kaç TL Olacak?

2022 yılında emeklilere verilecek bayram ikramiyesinin bedeli şu an için 1100 TL. Ancak olası bir zam sonrası 1200 Tl olması bekleniyor. Kararın meclisten geçmesinin hemen ardından kamuoyuna duyurulacağı belirtildi. Şimdilik 1100 TL olması nedeniyle emekliler bu ikramiyeyi yetersiz buluyor. Yakında ikramiyelerin artması konusuyla ilgili yeni bir gelişme yaşanabilir. Zam miktarına ilişkin bambaşka teklifler de ortaya atılıyor.

Daha Fazla Zam Gelebilir

Öte yandan enflasyonun son bir yılda ciddi şekilde arttığı ülkemizde ikramiyelerin yalnızca 100 TL artması beklenmemekte. Ancak ortalıkta dolanan fiyat artışı miktarı genel olarak bu şekilde. Bakalım yüzde kaçlık artış ile ne kadar bayram ikramiyesi verilecek?