Emeklilere Zam Haberi Az Önce Geldi! Emeklilere 840 Lira Zam Yapılacak!

Emekli vatandaşlar başta olmak üzere pek çok kişinin beklediği maaş artışına ilişkin güncel gelişmeler yaşanıyor. 790 TL'den 840 TL'ye kadar maaşlarda zam yapılması beklenmekte. Üstelik yasal düzenlemenin Meclis'ten çıkmasına az kaldığı belirtiliyor. 2022 yılı itibariyle emekliye ne kadar zam yapılacak?

Emeklilere Zam Haberi Az Önce Geldi! Emeklilere 840 Lira Zam Yapılacak!

2 Mart 2022 Çarşamba 17:52

Emekli ve emekli olmaya yaklaşan vatandaşların merakla beklediği zam müjdesi veriliyor. Meclis'te çalışmaların yürütüldüğü ve yakın zamanda zam kararının duyurulacağı belirtildi. Peki kimler ne kadar ödeme alacak? Emeklileri sevindiren haber nihayet geldi. 3600 ek gösterge için tarih verildi mi?

3600 Ek Gösterge Geliyor mu?

Ek göstergenin 3600'e yükseltilmesi konusunda büyük çalışmalar yapılmakta. Gösterge kapsamına giren mesleklerde çalışan kişiler, bu haberin detayını merakla beklemekte. Dolayısıyla alınacak emekli maaştan ikramiyeye kadar pek çok konuda gelir artışı yaşanacak.

Maaşlar 840 TL Artacak!

3600 ek gösterge ile emekli maaşın 790 TL ile 840 TL arasında artması bekleniyor. Dolayısıyla bu artışın bazı meslek grupları için oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz. İkramiye konusunda ise ortalama 24 bin TL'lik bir artış bekleniyor. Emeklilikte verilen ikramiyede bu artışla birlikte uzun zamandır beklenen ek gösterge haberi artık emeklilere verilebilir. Bakalım bu konuda hükümet yetkilileri ile muhalefet milletvekillerinin nasıl bir çalışması olacak? Çalışma tamamlandığı vakit Meclis'e sunulabilir ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile kayıtlara geçebilir.