Emekli ve Memurlara Gelecek Zam Açıklandı! Emekli ve Memura Ne Kadar Zam Gelecek?

Emekli ve memurlar ne kadar ödeme alacak? Temmuz ayı zammıyla birlikte milyonların beklediği maaş artışı gerçekleşecek. Şimdiden enflasyon farkına dayalı çeşitli tahminler yapılıyor. Ortalama ne kadar maaş alacağınızı merak ediyorsanız detayları haberimizden takip edebilirsiniz.

Emekli ve Memurlara Gelecek Zam Açıklandı! Emekli ve Memura Ne Kadar Zam Gelecek?

11 Haziran 2022 Cumartesi 20:20

Emekli ve memurların uzun süredir beklediği Temmuz zammına ilişkin çeşitli gelişmeler yaşanıyor. Enflasyon verilerinin paylaşmasıyla birlikte güncel  rakamlar belli oldu. Öyle ki yüzde kaç zam alınacağına ilişkin çeşitli iddialar ortaya atılıyordu. Şimdi ise gelinen noktada merak edilen bazı gelişmeler masaya yatırıldı. Peki ya memurlar için belirlenen zam yüzde kaçtan başlıyor? Emekliler ise düşen alım güçlerinden ötürü maaşlarının beklentilerin üzerinde artmasını istiyor.

Enflasyona Göre Yapılacak!

Çeşitli verilerin paylaşmasıyla birlikte en kritik veri olarak enflasyonun öne çıktığını görüyoruz. Enflasyon verileri son 5 ayda %35'in üzerinde çıktı. Bu farkın Haziran ayında daha da artmasıyla birlikte %45'in üzerinde bir zam yapılmasının muhtemel olduğu görülüyor.

Emekli ve Memur Ne Kadar Alacak?

Emekli ve memurlar için ortalama %45'lik bir zam beklenebilir. Bu da neredeyse maaşlarının yarı fiyatında bir artışı öngörüyor. Ancak konuyla ilgili Haziran ayı enflasyon verilerini beklemek durumundayız. Üstelik hükümet kanadından gelen açıklamalar da belirleyici olacak.