Emekli ve Memur Zammı Belli Oldu mu? Güncel Enflasyon Oranlarıyla 2022 Maaşları!

Emekli ve memurlara yapılacak zamla ilgili detaylar paylaşıldı. Pek çok kişinin yakından takip ettiği zam gelişmesine ilişkin neler biliyoruz? En düşük emekli maaşı kaç TL olacak? Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte çeşitli tahminler yerini aldı. Bakanlık, 2022 emekli SSK ve memur maaşı zammı hakkında ne düşünüyor?

Emekli ve Memur Zammı Belli Oldu mu? Güncel Enflasyon Oranlarıyla 2022 Maaşları!

16 Mayıs 2022 Pazartesi 14:31

Emekli ve memura yapılması beklenen zamla ilgili çeşitli gelişmeler yaşanıyor. Pek çok kişi güncel zam oranlarını yakından takip etmekte. Temmuz ayından itibaren emekliler en düşük ne kadar ödeme alacak? Gündeme bomba gibi düşen bu gelişme ile birlikte Bakanlık'tan açıklama beklenmekte. Nisan enflasyon oranının da açıklanmasıyla birlikte ilk 4 aylık enflasyona dair çeşitli detaylar paylaşıldı.

En Düşük Ne Kadar Olacak?

Nisan ayından sonra açıklanan verilere göre 4 aylık enflasyonun %31,71 olduğu belirtildi. Bununla beraber Mayıs ve Haziran'ın enflasyon verileri de açıklandığında maaş zammına ilişkin kesin bilgi verilmiş olunacak. Temmuz ayı gelmeden önce bu açıklamanın yapılması bekleniyor. Dolayısıyla Bakanlık'tan zam açıklamasının gelmesi için birkaç aylık süre kaldı.

Emekli Maaşı 9 bin TL'yi Geçebilir

Öte yandan olası bir zamda en düşük emekli memur maaşının 6429 TL yerine 9300 TL'ye çıkabileceği belirtiliyor. 2000 öncesi SSK'lı emeklilerde ise 3292 TL yerine 4550 TL'lik bir maaş söz konusu olabilir.