Emekli ve Memur Maaşları Değişti! İşte Yeni Emekli ve Memur Maaş Listesi

Emeklilerin ve memurların alacağı maaş merak konusu haline geldi. Zamma daha çok var ancak yüzdelik olarak konuşuluyor mu merak edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Emekliler ve memurlar ne kadar zam alacak? İşte güncel maaşlara ilişkin detaylar...

Emekli ve Memur Maaşları Değişti! İşte Yeni Emekli ve Memur Maaş Listesi

23 Nisan 2022 Cumartesi 13:27

Emekli ve memur maaşlarına ilişkin zam beklentisi vardı. Bu konuda çeşitli iddialar doğrultusunda açıklamalar yapılıyordu. Üstelik yüzde kaç zam yapılacağı da bilinmemekte. Hal böyle olunca bakanlıktan gelecek en ufak açıklama bile gündemi belirlemeye yetmekteydi. Şimdi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Yaptığı açıklamada nelere yer verdi?

Emekli ve Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

Bakan Bilgin, yaptığı açıklamada Temmuz ayındaki emekli ve memur zammına ilişkin net bir yüzdelik vermedi ancak çeşitli tahminler doğrultusunda zamma ilişkin %35'e yakın değerler düşünülüyor. Enflasyondan çeşitli verilere kadar zammın boyutu gittikçe artmakta.

Bakandan Olumlu Mesaj!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada "O tarih geldiği zaman bütün bu şartları dikkate alarak yeniden asgari ücreti değerlendirirken de Türkiye'nin çalışanlarını koruyacak bir seviyede belirleyeceğimizi şimdiden ifade etmek isterim" sözlerine yer verdi. Kendisinin bu ifadesinden sonra zamma ilişkin daha fazla bilgi elde edilemeyeceği de anlaşıldı.