Emekli Maaşları Tamamen Değişiyor! Yeni Düzenleme Geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den gelen açıklama ile tüm gözler 1 Mayıs'taki konuşmadaydı. Peki Temmuz ayında emekliye yapılacak zamla ilgili neler söylendi? Emekli vatandaşlar yüzde kaç zam alacak? SSK'lısından memuruna kadar milyonlarca emekli açıklama bekliyor. Yeni düzenleme hayata geçecek mi?

Emekli Maaşları Tamamen Değişiyor! Yeni Düzenleme Geliyor!

3 Mayıs 2022 Salı 18:06

Emekli maaşına ne zaman zam geleceğiyle ilgili çok fazla soru soruluyor. Emekli maaşının artmasıyla birlikte pek çok kişinin alım gücü yükselecek. Ancak gelinen noktada emeklilere verilen bazı sözlerin tutulmadığı görüldü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, yaptığı açıklamada 1 Mayıs'ı işaret etmişti. Fakat kendisi 1 Mayıs'ta herhangi bir açıklamada bulunmadı. Emeklilerin yüzde kaç zam alacağına dair detaylar hali hazırda merak ediliyor. En düşük emekli maaşına gelen zamlar dikkat çekse de yıl içerisindeki enflasyona göre bu zam oranı da yeterli gözükmüyor.

Emekli Maaşı Artacak mı?

Emekli maaşının artması yönünde temenniler mevcut. Çeşitli kaynaklardan gelen açıklamalar doğrultusunda da Temmuz ayında zam olabileceği söyleniyor. Ancak büyük bekleyiş sürmekte ve bakalım emekliler yüzde kaç zam alacak?

Emeklilere Yeni Düzenleme!

Emekli maaşı için yeni düzenleme haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den gelmişti. Bakan Bilgin, yaptığı açıklamada düşük bir maliyet ile emekli maaşının yıl boyu yüksek olmasını sağlayacaklarını belirtmişti. Aşağıdaki açıklama ile dikkatleri üzerine çekti:

"Biz şimdiki düzenleme ile yaklaşık 13 milyar liralık bir maliyet oluşturacağız. Bunun biraz üzerinde ama devamlı olan bir düzenleme olacak. Emekli maaşı yıl boyunca yüksek olmuş olacak"