Emekli Maaş Zamları Hesaplara Yatmaya Başladı!

Memur ve emekli maaş farkları yatma günü merakla bekleniyordu. 3 Ocak tarihinde memur ve emeklilerin zam oranları belli olmuştu. TBMM Genel Kurulu yapılan görüşmelerde emekliye ek zam, BES sistemi, kademeli doğalgaz tarifesi kanun teklifi sunulması ardından kabul edildi. Resmi gazete yayınlanan karar zam farkı ödenecek tarih de belirlendi. Zam farkları ne zaman yatırılacak detaylar haberimizde…

Emekli Maaş Zamları Hesaplara Yatmaya Başladı!

26 Ocak 2022 Çarşamba 10:27

Emekli ve memur maaşıyla ilgili beklenen açıklamalar dün yapılmıştı. TBMM onay gelmesiyle birlikte Resmi gazete de yayınlanmasıyla ödenecek zamlı tutarlar dört gözle bekleniyordu. Yapılan açıklamada kamu görevlilerin aylık ve ücretlerine 1 Ocak ve Haziran 2022 dönemi yapılacak artış yüzde 5 değerinden yüzde 7,5 yükseltildi.

Bu yükselme sonrasında emekli, dul, yetim, malul ve vazife malulü 1 Ocak’ta itibaren belirlenerek fark tutarları 27 Ocak tarihinde toplu şekilde yatırılacaktır. Fark tutarları yatırılmasıyla kişiler direk olarak hesabından parayı çekebilecekler. Yatırılan maaş tutarları toplu olarak yatırılacak.

Zamlı Maaşlar Ne Zaman Yatırılıyor?

Sözleşmeli memurlar, devlet memurlar, personel ve memur emeklileri zam maaşları enflasyon farkını 15 Ocak itibariyle aldılar. SSK emeklileri 17-26 ocak tarihinde zamlı maaşları alırken Bağkur emeklileri 25-28 Ocak tarihlerinde zamlı maaşlarını alacaklar.

Memur ve emeklilerine farklar ödemesi sağlanacak. Fark ödemeleri ise 27 Ocak tarihiyle yatırılmaya başlayacak. Ödemeler bağlı oldukları banka veya PTT hesaplarına yatırılacak. Yatırılan tutarları ATM ve banka içerisinde alabilecekler.