Emekçi Çiftçilere Tarım Kredi Kooperatiflerinden Gübre Desteği Başladı!

Çiftçi, gübreleri çok daha ucuza temin edebilecek. Böylelikle çiftçilerin faaliyetleri bir kez daha desteklenmiş olacak. Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinden gelen açıklama doğrultusunda güncel fiyatlar da yayınlandı. İşte kimyevi gübre satın alacak çiftçiler için son dakika gelişmesi...

Emekçi Çiftçilere Tarım Kredi Kooperatiflerinden Gübre Desteği Başladı!

12 Şubat 2022 Cumartesi 20:54

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinden gelen açıklamada çiftçiye büyük indirim yapılacak. Kimyevi gübrelerdeki indirim oranı açıklandı. Peki çiftçi yüzde kaç indirim alıyor? Fiyatların değişeceği belirtildi. 14 Şubat'tan itibaren geçerli olacak fiyat listesi paylaşıldı. Buna göre listede yer alan ürünler dikkat çekiyor. Çiftçiye destek olabilmek adına yapılan bu fiyat değişimi sonrası güncel fiyatlar ortaya çıktı. Çay ve üre gübresindeki fiyat değişikliği gözler önüne serildi.

Gübreler Ne Kadara Düştü?

Gübre fiyatlarına ilişkin son gelişmede ÜRE gübresi 9200 TL, 20.20.0 gübresi 6100 TL ve son olarak çay gübresinin fiyatı ise 7500 TL olduğu belirtiliyor. Çiftçi, bu fiyatlarla birlikte daha fazla alım yapabilir ve maddi olarak daha da rahatlayabilir.

%30'a Varan İndirim!

Öte yandan çiftçilerin ihtiyaç duyduğu kimyevi ürünlerden gübrelerle ilgili %30'a varan indirim yapıldı. Bu da yüzdelik olarak önemli bir dilim diyebiliriz.

Yazılı Açıklama Yapıldı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin yazılı açıklamasında aşağıdaki ifadelere yer verildi:

"Üreticilerimizin tarımsal girdi ihtiyaçlarını zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda karşılamaya ve ülke tarımını desteklemeye devam etmektedir. Tarımsal üretimin devamlılığı açısından verimlilik en önemli konulardan biridir. Tarım alanlarından daha fazla ürün elde etmek için verim ve kalitenin sürekliliğini sağlamak büyük önem taşımaktadır. Başta kimyevi gübre olmak üzere tarımsal girdi fiyatlarında yaşanan artışlarından olumsuz etkilenen üreticilerimizin üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla üretimi kolaylaştırıcı imkanlar sağlanmaktadır. Sürdürülebilir tarımsal üretim için geçmişte olduğu gibi bundan sonra da daha güçlü bir şekilde üreticimizin yanında yer almaya devam edeceğiz"