Elektrikli Dacia Spring Türkiye Pazarına Hız Bir Şekilde Girdi! Dacia Spring Fiyatını Gören Akın Etti!

Dacia Spring'in satış fiyatını duyanlar elektrikli otomobillere sıcak bakmaya başladı. Çünkü otomobil hem akaryakıta ihtiyaç duymuyor hem de daha uygun fiyata satışa sunuluyor. Pek çok akaryakıt kullanılan otomobil modeline göre daha iyi olduğu vurgulandı. Peki Dacia Spring ülkemizde ne kadara satılacak?

Elektrikli Dacia Spring Türkiye Pazarına Hız Bir Şekilde Girdi! Dacia Spring Fiyatını Gören Akın Etti!

2 Mart 2022 Çarşamba 19:41

Pek çok kişi Fiat Egea'nın indirimli otomobillerine gözünü dikmişken bir adım da Dacia'dan geldi. Dacia Spring, elektrikli olması ile dikkatleri üzerine çekti. Benzin ve motorindeki artış gözler önüne serildi. Otomobil fiyatlarının bu kadar artması da akaryakıtla birleşince ortaya astronomik harcamalar çıkıyor. Dolayısıyla elektrikli araçlara olan ilgi her seferinde artmaya başladı. Peki elektrikli otomobiller arasında bulunan Dacia Spring kaç TL'ye satılacak? Ülkemize de gelmesi beklenen otomobilin Avrupa fiyatı belli oldu.

Dacia Spring Fiyatı

Dacia Spring, Avrupa'da 18 bin euroya satılıyor. Dolayısıyla bu fiyata satılması da çeşitli kur farkı ve vergilerle birlikte ülkemizde uygun fiyata satılabileceği anlamına gelmekte. Elbette uygunluğun vergilere de bağlı olduğunu belirtelim. Üstelik akaryakıt kullanılan otomobillere kıyasla daha ucuz olacağı bilinmekte. Genel anlamda fiyatının ne kadar olacağını ÖTV ve KDV eklenmiş hali ile satışa sunulduğunda öğreneceğiz.

Elektrikli Otomobillere İlgi Var!

Dacia'nın Spring hamlesinden sonra elektrikli otomobillere ilginin arttığı görülüyor. Pek çok kişi artık elektrikli araç kullanmak istediğini belirtiyor. Ancak ülkemizde şarj istasyonu sıkıntısı olduğu için şimdilik elektrikli araç kullanmak biraz sınırları zorlayabilir. Dolayısıyla otomobil satın alacaklar bu konuda biraz daha düşünmeli.