Elektrik ve Doğalgaz Faturasını Ödeyemeyenlerinkini Devlet Ödüyor!

Gerek ünlüler gerekse sade vatandaşlar, sosyal medya başta olmak üzere hayatın her noktasında elektrik faturalarının tutarını tartışıyor. Vatandaşlar, gelen elektrik ve doğalgaz faturalarına isyan ediyor. Yüksek faturalardan yakınan aileler bir çözüm ararlarken çare yine devletten geldi.

Elektrik ve Doğalgaz Faturasını Ödeyemeyenlerinkini Devlet Ödüyor!

30 Ocak 2022 Pazar 20:16

İhtiyaç sahibi aileler, ay sonu gelen faturayı görünce çareyi devlete sığınmakta buldu. Elektrik fatura yardımı olarak da bilinen tüketim desteği ile 4 kişilik bir ailenin 206 liralık bir yardım alabilmesi mümkün. Fakat bu yardımdan sadece ihtiyaç sahibi aileler yararlanabiliyor.

Ödemeler PTT Aracılığıyla Yapılıyor!

Elektrik fatura yardımı olarak da bilinen tüketim desteği ile devlet, ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmeye başladı. Muhtaç aileler, gerekli şartları temin ettikleri anda faturalarını öderken ödemenin 206 lirasını geri alabiliyorlar. Dul, yetim, engelli, yaşlı, kronik hastalar ve daha pek çok durumdaki kişi, elektrik destek ücretini alabiliyor. Ödemeler, PTT aracılığıyla yapıldığı için vatandaşlar paralarını kolayca temin edebiliyorlar. Peki, tüketim desteğinden yararlanmak için gereken şartlar nelerdir?

Tüketim Desteğinden Faydalanmak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

Elektrik faturası desteği, PTT kurumlarının devreye girmesiyle çok kolay bir hale geldi. Halihazırda devletten sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlar, kimliği ve elektrik faturasıyla PTT şubelerine giderek fatura desteğinden yararlanmak istediğini belirtebilmektedir. Örneğin evinizde bakım yardımı alan bir vatandaş veya kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağlı olan bir kişi bulunuyorsa PTT  şubesine giderek hemen 206 liraya kadar fatura desteğinizi alabilirsiniz.