Elektrik Faturasının Daha Az Gelmesi İçin Yapmanız Gerekenlerin Tam Listesi Açıklandı!

Elektrik faturalarına son birkaç ay içerisinde %100'den fazla zam geldi. Bu nedenle faturaların nasıl düşürüleceği merak ediliyor. Ucuz fatura ödemek için ne yapmalısınız? Tasarruf yöntemleri ve çok daha fazlası uzmanların tavsiyeleri ile haberimizde yer alıyor.

Elektrik Faturasının Daha Az Gelmesi İçin Yapmanız Gerekenlerin Tam Listesi Açıklandı!

10 Şubat 2022 Perşembe 16:48

Elektrik faturasına gelen zamlardan sonra, pek çok kişi nasıl daha az elektrik faturası öderim diye düşünmeye başladı. Tüm bu gelişmelerle birlikte çok önemli bilgiler verildi. Toplamda 39 milyon olan elektrik abonesinin, neredeyse %80'lik kısmı ilk kademede yer alıyor. İlk kademe için alınan kilovatsaat ücreti çok daha düşük. Bu nedenle ikinci kademeye düşmemek için tasarruflu davranmalıyız. Yoksa çok daha fazla fatura ödeyebilirsiniz. Bu da sınırlı kullanım ile mümkün olacak.

İlk Kademede Az Ödeniyor!

Elektrik faturasını düşürmenin temel yolu ilk kademede kalabilmek. Belirli bir kilovatsaat sınırını geçmedikten sonra problem yaşanmayacaktır. Günlük 7 kilovatsaat limit olduğu için bu limitin üzerine çıkılmaması gerekiyor. Aksi halde fatura daha fazla gelecektir. İlk kademe için hesaplanan kilovatsaat elektrik tutarı 1,37 TL iken ikinci kademede bu fiyat 2,06 TL'ye çıkmakta.

Gece Saatlerinde Daha Uygun!

Gece saatinde elektrik kullanımı kişinin faturalarına olumlu yansıyabilir. 22.00 - 06.00 saatleri arasında elektriğin daha az kullanılabileceği dikkat çekiliyor. Dolayısıyla çamaşır makinesi, ütü ve daha pek çok elektrikli uğraşınızı bu saatler arasında gerçekleştirmeniz tavsiye edildi.