Elektrik Faturalarına Gelecek Yeni Düzenlemeler Belli Oldu! Elektrik Faturalarına Ne Zaman İndirim Yapılacak?

Elektrik faturalarına ilişkin yaşanan gelişmede pek çok kişi faturaların nasıl düşürüleceğini merak ediyor. Özellikle de elektrik faturası başta olmak üzere doğalgaz ve su faturaları da yüksek gelmeye başladı. İşte faturalardaki güncel değerler ve yapılması beklenen indirimler...

Elektrik Faturalarına Gelecek Yeni Düzenlemeler Belli Oldu! Elektrik Faturalarına Ne Zaman İndirim Yapılacak?

16 Şubat 2022 Çarşamba 15:45

Gıdadaki fiyatlardan sonra elektrik faturasına da el atılması bekleniyor. Elektrik, su ve doğalgaz ile ilgili yeni bir çalışma yapılabilir. Bu çalışmanın özellikle de Enerji Bakanlığı ve EPDK tarafından gerçekleştirileceği biliniyor. Peki tam olarak hangi hamlelerle elektrik faturasının düzeltilmesi mümkün hale gelebilir? İktidarın bu konuda atacağı adımlar büyük dikkat çekmekte. Gıda fiyatlarında atılan adımın bir benzeri elektrik faturaları için de geçerli olabilir.

Elektrik Faturası Düşecek mi?

Elektrik faturasında alınan KDV oranının düşürülerek fiyatların dibe çekileceği iddia ediliyor. Bu iddianın yanı sıra çeşitli ihtimaller doğrultusunda faturaların fiyatları düşebilir. Aksi halde faturalar yüksek gelmeye devam edecek. Ancak yeni bir alternatif bulunur ise KDV indirimine gerek kalmayacak. Tarifeyle ilgili yeni bir kilovatsaat güncellemesi de bekleniyor. Bu konuda alınacak olası bir değişiklik kararı fiyatları etkileyecek. Peki nasıl olacak?

Tarife Yükseltilebilir

Limitli şekilde sunulan elektrik tarifesinin limit artırılabilir. Böylelikle vatandaş, kilovatsaatine daha düşük ücret ödeyerek elektrik faturasının düşmesini sağlayabilir. Aylık 210 kilovatsaat limitin kaça çıkarılacağı merak konusu oldu.