Elektriğe Gelecek Son Zam Üzecek! Maliyet Gittikçe Arttı Mesken Aboneleri Kara Kara Düşünecek!

Elektrik fiyatlarına bir süredir zam gelmiyordu. Temmuz ayı itibarıyla yeni zammın kapıda olabileceği belirtildi. Çünkü mesken aboneler, elektriği maliyetine göre çok daha uyguna kullanmakta. Haliyle bu durum aradaki farkın kapatılması adına zam yapılması anlamına geliyor.

Elektriğe Gelecek Son Zam Üzecek! Maliyet Gittikçe Arttı Mesken Aboneleri Kara Kara Düşünecek!

20 Haziran 2022 Pazartesi 15:09

Elektriğin yakın zamanda zamlanması bekleniyor. Özellikle de önümüzdeki aylarda zam kararıyla birlikte mesken abonelerinin ne kadar ödeme yapacağı merak konusu haline geldi. Temmuz ayından itibaren faturalarda fahiş artışlar yaşanacak mı? Bu konuda hükümetin atacağı adımlar da ayrıca merak edilmekte. Dolayısıyla merak edilenleri sizlerle paylaşacağız.

Elektrik Ne Kadar Zamlanacak ?

Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özdağ, yaptığı açıklamada “Şu an maliyet 3.59 kuruş ama meskene 2.4 kuruştan veriliyor. Temmuz başında maliyet kurdan dolayı 4.79’a çıkacak. Yani mesken aboneleri maliyetten yüzde 100 daha ucuza kullanıyor olacak. Bu nedenle tekrar bir zam yaparak bu farkı kapatacaklar” ifadesine yer verdi.

Kamulaştırma Talebi Var

Öte yandan kamulaştırma talebinin olduğu da belirtiliyor. Dolayısıyla zamlarla mücadele için yeni adımların atılmasının şart olduğu ifade edildi. Yakın zamanda çeşitli gelişmelere yer verilecek. Bu nedenle vatandaşa yansıyacak  zammın en kısa sürede belli olması bekleniyor.