Ekmeğe Yeni Zam Kapıda! Fırınlar Ekmeği Kaç TL'den Satacak?

Ekmeklik buğdaya yapılan zamla birlikte gözler fırıncılara çevrildi. Ekmek fiyatlarında da benzer oranda bir zam uygulanacak mı? Vatandaş, ekmeği daha pahalıya alacağını düşünüyor. Çünkü maliyetler iyice arttı ve bunun bir şekilde vatandaşa yansıtılması gerekebilir.

Ekmeğe Yeni Zam Kapıda! Fırınlar Ekmeği Kaç TL'den Satacak?

29 Mart 2022 Salı 16:47

 

Ekmek fiyatlarına yeni bir zammın gelmesi bekleniyor. Çünkü Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) zam kararı aldı. Un sanayicilerine satmakta olduğu ekmeklik buğdayın fiyatını %21 oranında artırdı. Haliyle ekmek fiyatlarına yansıması beklenen bu zam kararıyla ilgili merak edilenler yanıt bulacak. Ekmekteki güncel fiyat ve çok daha fazlası gözler önüne serilecek.

 

Ekmek Kaç TL Olacak?

Şu an için net bir gelişme yok fakat ekmek fiyatlarının ortalama beşte biri fiyatında artabileceği belirtiliyor. Gelen zamla doğru orantılı bir fiyat artışı yapılabilir. Çeşitli maliyetlerin artması durumunda ise zam miktarı da aynı şekilde artacaktır. TMO'dan gelen karar doğrultusunda ekmeği daha pahalıya satın alacağız.

TMO'nun İhaleleri Neden Gösterildi

TMO'nun yurt içinden uygun fiyata alamadığı buğdayı yurt dışından çok daha pahalıya ithal etmesi zamlardaki genel artışın nedeni olarak gösterildi. Dolayısıyla Toprak Mahsulleri Ofisi'nden gelen zam kararını yakın zamanda daha fazla hissedebiliriz. Bakalım ekmek fiyatlarıyla ilgili nasıl bir gelişme meydana gelecek?