E-Devletten Başvuru Yapan Herkes SGK'dan 3 Bin 984 lira Alacak! SGK'dan Resmi Açıklama Geldi!

Devletin sağladığı hibe desteği bu sefer de istihdam sağlayan kadınlar içindi. Kadın girişimcilere verilecek ödemeler dikkat çekti. Peki kimler ne kadar ödeme alabilecek? 3500 TL'den fazla ödemenin yapılacağı belirtiliyor. Kadın girişimcilere milyonlarca TL'lik bütçe ayrıldı. SGK'dan gelen açıklama sevindirdi.

E-Devletten Başvuru Yapan Herkes SGK'dan 3 Bin 984 lira Alacak! SGK'dan Resmi Açıklama Geldi!

21 Mart 2022 Pazartesi 21:04

Kadınların iş hayatında aktif şekilde yer alması ve girişimcilikle ilgilenmesi büyük önem taşıyor. Hem piyasaları hem de ekonomiyi hareketlendiren bu gelişmeye devletten destek geldi. SGK'nın vereceği hibe desteği ile birlikte kadın girişimciler ön plana çıkmaya başlayacak. Peki bu süre zarfında verilecek hibe desteği nasıl mümkün olacak? Çeşitli şartların karşılanması durumunda destek verileceğini söyleyelim.

İstihdam Desteği Nasıl Alınır?

İstihdam desteği yalnızca kadın girişimcilere verilecek. Eğer ortak şirket var ise en az iki ortağın kadın olması gerekiyor. Dolayısıyla bu ilk şart karşılandıktan sonra asgari ücretle çalıştırılan bir çalışanın %65'lik maliyeti devlet tarafından hibe şeklinde karşılanacak. SGK'nın atacağı bu adım doğrultusunda kadın girişimci için önemli bir fırsat elde edilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sağladığı destek, girişimin devamı ve büyümesi için büyük önem arz ediyor.

Önemli Bir Bütçe Ayrıldı

İstihdam desteği için harcanan bütçeye dair detaylar verildi. 29,5 milyon euroluk bütçenin ayrıldığı ve 4000 kadar kadın girişimcinin bundan faydalanacağı belirtildi. Güncel gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Bakalım bu hibenin girişimci kadınlara olan etkisi nasıl olacak?