Dul Yetim Aylığı Değişti! Yeni Dul Yetim Aylıkları Açıklandı!

Dul yetim aylığı alanlar toplu ödeme alma imkanından yararlanabilecek. Tek seferde on binlerce TL'lik ödeme için ne yapılması gerekiyor? Başvuru yapılması halinde ödemeler hesabınıza yatabilir. Dul yetim aylığı almakta olan kadınların bu fırsatı kaçırmaması tavsiye ediliyor.

Dul Yetim Aylığı Değişti! Yeni Dul Yetim Aylıkları Açıklandı!

8 Haziran 2022 Çarşamba 18:45

Dul yetim aylığı almakta olan kadınların, evlenmeleri durumunda toplu ödeme alacağı belirtiliyor. Ailesinden birini kaybettiği için dul yetim aylığı bağlanan kişiler, bu haberi dikkatli bir şekilde okumalı. Çünkü evlenmeleri durumunda tek sefere mahsus olmak üzere toplu ödeme alacaklar. Üstelik bu ödemeden sonraki süreçte de bir daha dul yetim aylığı almak gibi bir durum söz konusu olmayacak.

48 bin TL Ödeme Yapılacak!

Aylık dul yetim aylığının 24 katı kadar bir ödeme yapılması planlanıyor. Dolayısıyla aylık 2000 TL dul yetim aylığı alıyorsanız bu detaya dikkat etmelisiniz. Son zamanlarda evliliklerde toplu ödemelerin iyice araştırıldığı belirtiliyor. Ancak bu noktada kritik detayları da atlamamalısınız.

İlk 5 Sene Çok Önemli!

İlk 5 sene içerisinde başvuru yapmanız gerekiyor. Bu şekilde ödemenizi alabilirsiniz. Süreyi geçirenlerin yapacağı başvurular dikkate alınmayabilir. Dolayısıyla evlendikten sonra fazla vakit kaybetmeden başvuru yapmalı ve dul yetim aylığının toplu ödemesini almalısınız.