Döviz ve Altın Rezervleri Hakkında Açıklamalar Gelmeye Başladı! Peki TCMB Döviz ve Altın Rezervleri Düştü mü?

TCMB'den gelen verilerle beraber net döviz ve altın rezervlerindeki son durum incelendi. Bu düşüşün arkasında yatan sebep merak ediliyor. Güncel gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde olacak. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası rezervlerindeki son durum nedir?

Döviz ve Altın Rezervleri Hakkında Açıklamalar Gelmeye Başladı! Peki TCMB Döviz ve Altın Rezervleri Düştü mü?

26 Ağustos 2022 Cuma 10:31

TCMB'nin verileri doğrultusunda altın ve döviz rezervlerindeki son durum merak ediliyor. Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmeler ve dahası ha berimizde olacak. Öyle ki net ve brüt rezervler incelendi. 19 Ağustos'a kıyasla şu anki durum merak edildi. Rezervlerle ilgili güncel durum ortaya çıkıyor. Öyle ki son durum nedir merak konusu haline geldi.

Brüt Rezervler Düşüşte

Brüt döviz rezervine baktığımızda 72 milyar 560 milyon dolardan 71 milyar 488 milyon dolara düştüğü görülüyor. 19 Ağustos'tan bu yana bir haftalık değişim dikkat çekti. Dolayısıyla altın rezervlerine de göz atıldı. Altın rezervlerinin 41 milyar 177 milyon dolardan 40 milyar 762 milyon dolar dolara düştüğü görülüyor. Bu düşüşün etkisiyle son olarak net rezervler de incelendi.

Net Rezervlerde Durum Ne?

TCMB verileri esasında net döviz rezervleri şaşırttı. Öyle ki 19 Ağustos'tan bu yana net rezervlerde de düşüş vardı. Döviz rezervlerinin bu kadar hızlı azalması gözden kaçmadı. 15 milyar 682 milyon dolardan 13 milyar 882 milyon dolara düştüğü görülüyor. Haliyle TCMB üzerinden paylaşılan veriler önümzüdeki hafta da detaylı bir şekilde incelenecek.