Döviz Kuru Hakkında Resmi Açıklama Az Önce Geldi! 2021 Yılı Gibi Bu Sene Kazandırmayacak!

Ekonomi profesörü ve Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Dr. Salih Özman, 2022 yılında döviz ve altın için önemli değerlendirmelerde bulundu. Özman, 2022 yılında en çok kazandıracak yatırım aracının ‘’kur korumalı TL vadeli mevduat hesapları’’ olacağını bildirdi. Bunun yanı sıra döviz ve altın fiyatlarındaki değişimleri de yeni yıla göre yorumladı.

Döviz Kuru Hakkında Resmi Açıklama Az Önce Geldi! 2021 Yılı Gibi Bu Sene Kazandırmayacak!

5 Ocak 2022 Çarşamba 18:44

Dr. Salih Özman, 2022 yılında döviz kurlarında yukarı yönlü bir hareket beklemediğini açıkladı. Ayrıca Özman, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan süreçte dolar kuru başta olmak üzere birçok döviz kurunda düşüş beklediğini açıkladı. Özman, ‘’İhracata dayalı ekonomik model hayata geçince yaz  aylarında bir döviz bolluğu yaşanabilir. Bu nedenle döviz kurlarında ileri yönlü hareket beklemiyorum.’’ dedi.

Salih Özman Altın Fiyatlarını Değerlendirdi

Döviz kurunun yanı sıra altın fiyatlarıyla da yakından ilgilenen Salih Özman, dolar kurunun düşüş yaşayacağını fakat ons altının yukarı yönlü harekete geçeceğini bildirdi. Ons altın için eklemelerde bulunan Özman, ons altın değerinin yeni yılda düşmeyeceğini aksine altının daha güvenilir bir yatırım aracı olacağını söyledi.

Salih Özman Altın Yatırımcılarına Tavsiyede Bulundu

Döviz ve altın hakkında konuşmalarına devam eden Özman, yatırımcılara da tavsiyelerde bulundu. Özman, ‘’2022 yılında altının yine güvenilir bir yatırım aracı olacağını düşünüyorum. İsteyen vatandaşlarımız uzun vadeli olarak altın yatırımlarını yapabilirler. Uzun vadede döviz kurunda önemli bir artış beklemiyorum.’’ ifadelerini kullandı.