Dolar Mı Alınmalıyız Yoksa Kur Korumalı TL Hesabı Mı Açılmalıyız?

Kur korumalı TL hesabı, para koruma politikalarından biri olduğu için kurlarda ciddi oranda bir düşüş yaşanmasına sebep oldu. Yine de vatandaşların vadeli TL hesapları hakkında ciddi çekinceleri söz konusu. Milyonlarca insan, vadeli TL hesabı mı açtırsam yoksa dolara mı yatırım yapsam diye düşünüyor. İşte merak edilen sorunun detayları.

Dolar Mı Alınmalıyız Yoksa Kur Korumalı TL Hesabı Mı Açılmalıyız?

6 Ocak 2022 Perşembe 15:23

Kur korumalı hesaplar, bilindiği üzere mevcut TL hesaplarının vadeli duruma geçmesi veya döviz cinsinden mevduatların TL cinsine dönüştürülmesi ile açılabilmektedir. Yani kısa süreli bir birikim aracı olmadığı aşikar. Döviz farkından kar payını alacağını düşünenler olsa da gözden kaçırılan başka noktalar da bulunmaktadır.

Vadelerin Çok Uzun Olması Yatırımcıların Kafalarını Karıştırıyor

Kur korumalı TL hesabı, birçok yönüyle yatırımcılar arasında büyük tartışmalara konu olmaktadır. Özellikle vade sürelerindeki uzun dönemler, yatırımcıları ciddi anlamda endişelendirmektedir. Çünkü vadeden önce bozdurulan hesaplardan kur farkı alınamamaktadır. Kısacası bu sisteme dahil olacak yatırımcıların kısa vadede paralarını değerlendirmeyeceklerini göz ardı etmemeleri gerekiyor.

Kur Korumalı TL Hesaplarında Al Sat İşlemlerinden Kar Edilmeyecek

Merkez Bankası, kur korumalı TL hesapları için günlük olarak kur oranı yayınlamakta ve o gün açılan kur oranları geçerli sayılmaktadır. Bu durumda yalnızca vade sonu geldiğinde kur farkından payınızı alarak paranızı çekiyorsunuz. Buradaki en önemli nokta, kur korumalı TL hesapları üzerinden al sat işlemlerinin yapılamamasıdır.