Doğalgaz ve Akaryakıttan Sonra Birde Kömüre Büyük Zam Geliyor!

Rusya- Ukrayna savaşının etkisiyle doğalgaz fiyatları artmaya devam ediyor. Petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki zirveden sonra kömür fiyatlarına da zam geleceği iddia edildi. İşte haberin tüm detayları...

Doğalgaz ve Akaryakıttan Sonra Birde Kömüre Büyük Zam Geliyor!

8 Mart 2022 Salı 16:58

Piyasalardaki belirsizlikten dolayı kömür fiyatlarının artacağı yönünde iddialar gündeme geldi. Alınan bilgiler neticesinde Rus kömüründe bir kesinti yaşanması halinde, birçok ülkenin kömüre yöneleceği de söyleniyor.

Kömür Ne Kadar Olacak?

Brent petrolün varil fiyatı, 130 doların üzerine çıktı. Bundan dolayı vatandaşlar kömür fiyatının da bu denli artıp artmayacağını merak ediyor. Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı tedarik endişeleri adeta fiyatlara yansıdı. Petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki zirveden sonra kömür fiyatlarında da belirgin bir şekilde artış olacağı öne sürüldü. 106 dolar seviyesinde seyreden kömürün ton fiyatı bugün 500 doları aşacağı da iddia ediliyor. Ayrıca kimi kaynaklar kömür fiyatının 5 kat yükseleceğini söylüyor. Türkiye Kömür İşletmelerinin üyesi olduğu Brüksel merkezli Avrupa Kömür ve Linyit Birliğinin Genel Sekreteri Brian Ricketts, kömür fiyatına ilişkin açıklamada bulundu. Rusya ve Ukrayna arasında süren savaştan dolayı kömür fiyatının bu denli artacağını söyledi.

Rusya ve Ukrayna Arasındaki Savaş Ekonomiye de Yansıdı

Alınan bilgiler neticesinde kömür de doğalgaz gibi zirveyi görecek. Rusya’dan sağlanan bütün emtiaları elden çıkarmaya çalıştırıldığı belirtirlirken bu savaşın ekonomik olarak bütün ülkelere etkilediği de söyleniyor. Rusya’nın Avrupa’ya petrol, doğal gaz, kömür ve elektrik tedarik ettiği de biliniyor. Bu savaştan dolayı Rusya'nın Avrupa'dan doğalgazı kesip kesmeyeceği ise merak söz konusu oldu.