Doğalgaz Faturası İçin Bakanlık Az Önce Açıkladı! Başvuruda Bulunan Vatandaşlara 1.150 Lira Destek Ödemesi Yapılacak!

Destek ödemeleri devam ediyor. Fiyatların artmasının ardından faturalarda bir hayli yüksek geliyor. Alınan bilgiler neticesinde devlet doğalgaz faturasında vatandaşa yardım edecek. İşte haberin tüm detayları...

Doğalgaz Faturası İçin Bakanlık Az Önce Açıkladı! Başvuruda Bulunan Vatandaşlara  1.150 Lira Destek Ödemesi Yapılacak!

4 Mart 2022 Cuma 15:44

Korona virüs salgınının ardından ekonomik krizde baş gösterdi. Ayrıca dolar ve döviz kurunda yaşanan hareketlilik vatandaşların faturasına da yansıdı. Doğal gaz faturası vatandaşları adeta isyan ettiriyor.

Doğal gaz faturası desteği

Ekonomik sıkıntıların baş göstermesinin ardından vatandaşlar sosyal yardım ödeneği olarak doğal gaz faturası için yapılan desteklerden faydalanmak istiyor. Fiyatların artmasının ardından vatandaşlar devletin yapacağı destek ödemelerini de merak ediyor. Devlet vatandaşlara doğalgaz ödemesi yapılacağını duyurdu. 1 Mart tarihi itibariyle başlayan doğal gaz faturası desteğinin detayları da merak ediliyor.

Doğal gaz yardım parası

Cumhurbaşkanı Erdoğan doğalgaz desteği ile alakalı çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Bunun ardından 450 ila bin 150 arasında değişen miktarlarda doğalgaz desteği sağlanacak. Alınan bilgiler neticesinde e-devlet üzerinden başvurular yapılacak. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden sosyal yardım başvuru formunu doldurmak zorunda. Yani aile ve sosyal hizmetler bakanlığı üzerinden form doldurulması gerekiyor. Ödeme PTT üzerinden yapılmakta birlikte yılda 2 defa verilecek.