Doğalgaz Destek Ödemeleri Hesaplara Yatmaya Başladı! Doğalgaz Destek Ödemesi Nasıl Alırım?

Doğalgazda hanelere destek olunuyor. Pek çok kişinin ilgi ile takip ettiği gelişmelerde ödemelerin başladığı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, müjdeli haberi verdi. Peki ödemeden kimler yararlanabilecek? 1150 TL'ye varan ödemeler büyük dikkat çekti.

Doğalgaz Destek Ödemeleri Hesaplara Yatmaya Başladı! Doğalgaz Destek Ödemesi Nasıl Alırım?

23 Mart 2022 Çarşamba 16:37

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan gelen açıklamaya göre doğalgaz faturaları için destek ödemeleri yapılıyor. Hanelere 450 TL ile 1150 TL arasında bir ödeme yapılacak. Böylelikle pek çok hane bu yardımdan yararlanacak. Bakanlık, söz konusu destekle ilgili detaylara da yer verdi.

2 Taksit Halinde Yapılacak!

Ödemelerin iki taksit halinde yapılacağını belirten Bakan Yanık, ödemeye dair merak edilenleri paylaştı. Üstelik doğalgaz yardımının Şubat ayından itibaren geçerli olacağı bilinmekte. Dolayısıyla doğalgaz faturalarınıza destek olacak olan devletimiz, ihtiyaç sahibi aileler için büyük yardım sağlayacak.

Mevsimsel Duruma Göre Değişecek

Öte yandan yapılacak doğalgaz destek ödemesine dair Bakan Yanık'ın ifadesi çok konuşuldu. Yanık, yaptığı açıklamada “İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteğinde ödemelerimiz başladı. Isıl harita baz alınarak belirlediğimiz destek tutarımız 450 TL - 1.150 TL arasında değişiyor. Ödemelerimizi iki taksit olarak gerçekleştiriyoruz. Ödemesini yaptığımız ilk taksit tutarı bölgelerin mevsimsel durumuna göre 225 TL ile 575 TL arasında değişecek” ifadesine yer verildi.