Devletten Elektrik Faturalarında Büyük Destek! 1833 TL'den Az Alıyorsanız Dikkat!

Devlet elektrik faturası desteği ile birlikte aylık 216 TL'lik ödeme yapacak. Böylelikle elektrik faturanızın önemli bir kısmını ve belki de tamamını karşılayabileceksiniz. Peki ya elektrik faturası yardımı için nereye başvuru yapılması gerekiyor?

Devletten Elektrik Faturalarında Büyük Destek! 1833 TL'den Az Alıyorsanız Dikkat!

14 Ağustos 2022 Pazar 17:24

Devletin sağladığı desteklere bir yenisi daha eklenmişti. 2019 yılından bu yana devletin sağladığı elektrik faturası desteğine ilişkin çeşitli şartlara değineceğiz. Özellikle de elektrik faturalarının gittikçe pahalı hale gelmesiyle birlikte bu desteğe olan başvurular arttı. Hane başı gelir şartının da büyük önemi bulunuyor.

Elektrik Faturası Desteği Şartları

Elektrik faturası desteği almak istiyorsanız öncelikli olarak aile fertlerinin kişi başı gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Dolayısıyla bu detaya dikkat edecek olursanız sizler de başvuru yaparken kabul edilme ihtimalini gözden geçirebilirsiniz.

216 TL'ye Kadar Destek Verilecek

Ailede 5 veya daha fazla kişinin yaşaması durumunda verilecek fatura desteğinin 216 TL'yi bulacağı ifade ediliyor. Dolayısıyla sizler de başvuru yaparak detayları öğrenebilirsiniz. Son zamanlarda elektrik faturası desteği için yapılan başvuru sayısının arttığı belirtiliyor. Güncel gelişmeler ve çok daha fazlasını sizlerle paylaşacağız. Aşağıdaki listede kimlere ne kadar ödeme yapılacağı yazmakta:

  • 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (108 lira).
  • 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (144 lira).
  • 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (180 lira).
  • 5 veya daha fazla hanelere aylık 150 kilovatsaat (216 lira).