Devlet Yeni Evleneceklere 24.000TL Destek Veriyor! Evlenmeden Önce Başvuran Herkes Alabiliyor!

Devlet desteklerin bir yenisi daha gündeme geldi. Evlenmek isteyen gençlere destek artık destek verecek. Peki devlet evlilik desteği neleri kapsıyor? Kimlere evlilik desteği verecek? Çeyiz desteği kimler alabilir?

Devlet Yeni Evleneceklere 24.000TL Destek Veriyor!  Evlenmeden Önce Başvuran Herkes Alabiliyor!

29 Aralık 2021 Çarşamba 11:33

Devlet tarafından girişilen yeni hedef olarak genç neslin evlenmesi için desteklemek oldu. Yapılan sistem sayesinde hem erkek ve hem kadın kişi başı olarak 12 bin TL’ye kadar destek alabiliyor. Konunun detayları haberimizde paylaşıldı.

Yeni evlenen çiftlerin birikim yapması ve parasını değerlendirmesi oldukça zorlu süreçten geçiyor. Devlet bu tür işlemler için çeyiz hesabı açılmasını sağlayarak kişinin düzenli ödemesi sonrasında hibe ödeme sağlayarak destek çıkıyor.

Çeyiz Hesabı Nedir?

Bankalar üzerinden açılan hesap ile çeyiz hesabı belirlenen vadeye göre aylık ödeme olarak sağlanır. Evli bir çift 36 ay birikim ay yapmasıyla birlikte paranın yüzde 20’si hesaplanarak ek olarak devlet desteği almaktadır.

Aylık olarak ödeme sınırı bireylerin kendi belirlediği yöntem üzerinde aylık ödeme tutarı 205 TL olarak yer alırken üst sınır olarak da 2076 TL olarak belirlenmesi sağlandı.

Vade oranlarına göre değişen sistem üzerinde kısa sürelik emeklilik sistemi olarak gözükebilir. Paranın biriktirilmesiyle birlikte ek ödeme sağlanacağından dolayı verimli bir şekilde birikimi sağlayabilir. Vade oranın yüksek olmasıyla birlikte verilecek yüzdelik destek de artış göstermektedir.