Devlet Elektrik Faturalarını Ödeyemeyen Aileler İçin 137 Lira Destek Sağlıyor! İşte Tüm Bilinmesi Gerekenler!

2022 yılı, birçok zam haberini de beraberinde getirdi. Son açıklanan verilere faturalara 1 Ocak itibariyle 150 kWh tüketim miktarlarına kadar 1.37 lira, 150 kWh üzeri kullanımlar için de 2,06 lira zam uygulanmaya başlanacak. Bu nedenle PTT tarafından aileler için elektrik tüketim desteği sağlanacağı açıklandı

Devlet Elektrik Faturalarını Ödeyemeyen Aileler İçin 137 Lira Destek Sağlıyor! İşte Tüm Bilinmesi Gerekenler!

2 Ocak 2022 Pazar 15:04

2022 yılında devlet tarafından sağlanmaya başlanacak olan yardımlardan biri de elektrik yardım ücreti olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yardım, vatandaşların ödemekte zorlandıkları faturalar için geçerli olacaktır. Ayrıca ödemelerin aile içerisinde yer alan kişi sayısına göre değişim göstereceği de söylenmektedir. 2021 yılında ödenen 137 liralık elektrik faturası desteğine yeni yılda zam geleceği bilgisi de aktarılan müjdeler arasında yerini buldu.

Elektrik Tüketim Desteği Kimlere Verilecek?

Elektrik tüketim desteği sağlanacak olan aileler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. İlgili kurumun sisteminde yer alan aileler, ihtiyaç sahibi olarak görülürse ödemelerine hemen başlanmaktadır.

Ödemeler 61 Liradan 137 Liraya Kadar Olacak

Elektrik destek ücreti, ailelere hanede yaşamakta olan kişi sayısına göre sağlanacaktır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde yapılan açıklamalara göre en düşük ücretler 1-2 kişilik hanelere yapılırken en yüksek tutarların 5 kişilik ailelere yapılacağı bildirilmiştir. Bu durum, az nüfusa sahip ailelerin en az 61 lira, fazla kişiye sahip hanelerin de maksimum 137 lira alacağını göstermektedir.