Devlet Destek ve Yardımlarıyla Alakalı Sevindiren Açıklama Geldi! Destek ve Yardımlara Yüzde 100 Artış Geliyor!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin destek müjdesi gündeme geldi. %100'lük artış sonrasında merak edilenler yanıt bulacak. Pek çok kişi hayvancılıkla ilgili verilen desteği merak ediyor. Çiftçiler de bu fırsattan yararlanabilecek mi?

Devlet Destek ve Yardımlarıyla Alakalı Sevindiren Açıklama Geldi! Destek ve Yardımlara Yüzde 100 Artış Geliyor!

8 Mayıs 2022 Pazar 18:02

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. Destekler hakkında konuşan Bakan, önemli bir detaya değindi hayvancılıkla uğraşanları sevindirdi. Peki ya destek konusunda kaç TL'lik bir artış sağlayacak? Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmelere değineceğiz. Bundan sonraki süreçte neler yaşanacağı ise merak konusu haline geldi.

Tiftik Desteğinde %100 Artış!

Hayvancılıkta tiftik desteği konusunda beklenen artış gerçekleşti. Bakan Kirişçi, yaptığı açıklamada "Oğlak tiftik desteğimiz 35 lirayken 70 Türk Lirası, anaç tiftik ile ilgili 30 lira desteği de 60 lira olarak ilan ediyorum. Böylelikle yüzde yüz bir destek artışı sağlamış oluyoruz." sözlerine yer verdi.

Yeni Bir Destek Gelecek mi?

Öte yandan bu desteğin hemen ardından merak edilen bazı gelişmeler de yanıt bulmuş oldu. Bakanın verdiği müjde ile birlikte desteklerle ilgili yenilik yapılacak mı merak ediliyor. Şimdilik tiftik desteğinin dışında hayvancılıkla uğraşanları ilgilendiren bir artış olmayacak. Ancak olması durumunda haber sitemiz üzerinden rahatlıkla öğrenebileceksiniz.