Devlet Destek Ödemeleri Başladı! Hesaplara 1.298TL Yatırıldı! Hesaplarınızı Kontrol Edin!

Bakanlık, önemli bir açıklamada bulundu. Ödemelerin başlamasıyla birlikte merak edilenler yanıtlanıyor. Peki sosyal yardım için 1298 TL'lik ödemeyi almanın şartları nelerdir? Gündeme bomba gibi düşen duyuru sonrasında kimlerin sosyal destek alacağı belli oldu.

Devlet Destek Ödemeleri Başladı! Hesaplara 1.298TL Yatırıldı! Hesaplarınızı Kontrol Edin!

12 Mayıs 2022 Perşembe 19:44

Bakanlıktan gelen açıklama doğrultusunda 2022 yılının ilk 6 aylık döneminde geçerli olmak üzere bazı ödemelerin yapılacağı belirtiliyor. Peki ya bizleri ne gibi gelişmeler beklemekte? TC numaranızın son hanesine göre ödeme alabileceksiniz. 1298 TL'lik ödemeye dair merak edilenler ve çok daha fazlası haberimizde...

Sosyal Yardım Ödemeleri Yapılıyor!

Sosyal yardım ödemeleri, düzenli olarak yapılmakta. Dolayısıyla pek çok kişinin yakından takip ettiği ödeme detaylarını sizlerle paylaşacağız. Kimler ne şekilde devletten aylık para alabilmekte? Öncelikle 2022 yılı ilk 6 aylık dönemini kapsayacak şekilde %40-69 arası engeli bulunanlara aylık 865,75 TL ve %70 ve üzeri engeli bulunanlara 1.298,63 TL ödemenin yapıldığını biliyoruz. Çeşitli şartları yerine getirmeniz durumunda sizler de maddi destek alabilirsiniz.

Ödeme Şartları Neler?

Ödeme şartları, hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3'te 1'inden az olması yönünde. Çeşitli şartlar da aranıyor ancak temel olarak buna dikkat edildiği bilinmekte. Maddi durumu düşük seviyede olan kişilerin bu tarz sosyal yardımlardan faydalanabildiğini biliyoruz.