Devlet Çiftçileri Sevindiren Haberi Duyurdu! Çiftçiler Yüzde 70 Tarım Desteği Alabilecek!

Tarım emekçilerini sevindiren müjde devlet eliyle açıklandı. Yeni destek kararı meclisten geçti. Tarım destek kampanyası hakkında son dakika detayları da ortaya çıktı. Devlet, o destek miktarını tam yüzde 70’e çıkardı. İşte çiftçilerin yüzünü güldüren destek paketiyle ilgili son gelişmeleri.

Devlet Çiftçileri Sevindiren Haberi Duyurdu! Çiftçiler Yüzde 70 Tarım Desteği Alabilecek!

1 Şubat 2022 Salı 15:04

TARSİM, çiftçilere can suyu olarak kuralık verim sigortasını başlattı. Bu sigortayı yaptıran çiftçinin ödeyeceği primin yüzde 60’ını devlet kendi kasasından karşılıyordu. Bu oran şimdi yüzde 70’e çıkarıldı. Bu sayede kuralık ve diğer olumsuz hava koşullarından etkilenen çiftçiler rahat bir nefes alabilecek. Üstelik üretimin artmasını destekleyen bu teşvik, market ve pazar fiyatlarında da indirim görmemize neden olabilir.

Çiftçinin Doğal Afetlerden Olumsuz Etkilenmesi Önlenecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı, İklim Değişikliği ve Tarım Değerlendirme raporunu yayınladı. Bakanlık, çiftçilerimizin en önemli sorununun olumsuz hava koşulları olduğunu beyan etti. Bu nedenle çiftçiler için önerilerde bulunan bakanlık, devlet destekli tarım sigortalarının mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.

Tarım Emekçilerine Devlet Desteği Sürecek!

Son yıllarda etkisini gösteren iklim krizi, ülkemizdeki çiftçileri de derinden etkiliyor. Devlet, olumsuz hava koşullarından etkilenen tarım emekçileri için desteklerini sürdüreceğini açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre yüzde 60 olan sigorta prim desteğinin yüzde 70’e çıkarılmasının bir başlangıç olduğu anlaşıldı. Çiftçiler ilerleyen dönemlerde ortaya çıkacak yeni devlet desteklerini dört gözle bekliyorlar.