Devlet 3340 TL'yi Hesaplara Yatırdı! Destek Ödemelerinden Kimler Faydalanıyor?

Devletin sağlamış olduğu 3340 TL'lik ödeme ile ilgili müjdeli haber geldi. Zamlı halde yatırılan sosyal yardımlar dikkat çekiyor. Peki ya kimler bu yüzden banka hesabını kontrol etmeli? Eğer nakdi destek almak istiyorsanız bu şartları karşılamalısınız. Bakan Yanık'tan gelen açıklama çok konuşulacak.

Devlet 3340 TL'yi Hesaplara Yatırdı! Destek Ödemelerinden Kimler Faydalanıyor?

17 Temmuz 2022 Pazar 11:16

Devletin sağladığı destekler arasında zamlı hali ile ödenen bir yardım türü bulunmakta. Nakdi destekler arasında dikkat çekiyor. Öte yandan 3340 TL'lik ödemenin ne zaman hesaplara yatacağı da soruluyordu. Yapılan açıklama ile pek çok kişiye müjdeli haber verildi. Peki ya kimler bu destekten faydalanabilir? Sizler de aylık 3340 TL'lik ödemeden yararlanmak istiyorsanız belirli şartları karşılamanız gerekmektedir.

Evde Bakım Desteği Zamlandı

Evde bakım desteğinin 2706 TL'den 3340 TL'ye yükseltilmesi olumlu karşılandı. Bu zam haberi sonrasında çeşitli desteklerin ödemesine başlandığına yönelik açıklama da geldi. Bakan Yanık, ifade ettiği şekilde pek çok destek ödemesinin hesaplara yatırılmaya başladığını belirtti. Bunların içerisinde evde bakım desteği ile birlikte SED ödemeleri de bulunuyor.

3 Milyar TL'den Fazla Yardım!

Öte yandan Bakan Yanık, açıklamasında toplam yardımın 3 milyar TL'nin üzerinde olduğunu da ifade etti. Bu ödeme miktarı ile birlikte sosyal devlet anlayışının hız kesmeden devam ettiği öğrenildi. Yalnızca asgari ücret ve emekliye değil aynı zamanda sosyal desteklere de zam gelmiş oldu.