Dev Zamda Pazardaki Meyve ve Sebzelere Geldi! Sebze ve Meyve Fiyatlarına Ne Kadar Zam Geldi?

Kar yağışı ve soğuk havanın yurt genelinde etkili olmasıyla gıda ürünlerinin bir kısmında don meydana gelirken yolların kapalı olması nedeniyle birçok kentte sebze meyve yüklü kamyonlar giriş yapamadı. Seralarda olan ürünler, yarı yarıya düşünce halden alış fiyatları da yükseldi. Bu durum, pazar yerlerindeki gıda ürünlerinin de el yakmasına neden oldu.

Dev Zamda Pazardaki Meyve ve Sebzelere Geldi! Sebze ve Meyve Fiyatlarına Ne Kadar Zam Geldi?

30 Ocak 2022 Pazar 21:06

Yurt genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları, seralardan çıkan ürünlerin sayısını azaltınca pazarlardaki gıda ürünleri cep yakmaya başladı. İzmir Bornova’da esnaflar, meyve ve sebze fiyatlarının bir hafta içerisinde iki katı arttığını söylediler.

Yolların Kapalı Olması Gıda Ürünlerinin Fiyatını Doğrudan Etkiledi!

Kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ürünlerde bozulmalar meydana gelirken yolların kapalı olması nedeniyle meyve ve sebze yüklü araçlar yollarda mahsur kaldı. Hal böyle olunca şehirlere giren malzeme sayısında azalma fakat pazar yerlerindeki fiyatlarda artış yaşandı. Salatalığın kilosu 6 liradan 13 liraya, pırasa 6 liradan 10 liraya, ıspanak 8 liradan 15 liraya ve brokoli 7 liradan 15 liraya yükseldi.

Esnaf Havaların Isınmasıyla Fiyatların Düşeceğine İnanıyor!

İzmir Bornova pazar esnaflarından olan Özcan Selim, ‘’Havaların ısınmasıyla fiyatların düşeceğine inanıyoruz. Önümüzdeki iki hafta fiyatlarda önemli bir gerileme yaşanacak. Don olayları artık kalmayacak. Önümüzdeki haftalarda hem vatandaşın hem de bizim yüzümüz gülecek.’’ ifadelerini kullandı.