Desteklere Bir Yenisi Daha Geldi! Tam Olarak 250 Bin TL Destek Veriliyor!

KOSGEB'in hibe desteği ile ilgili neler biliyoruz? Güncel gelişmeler ve çok daha fazlası açıklandı. 250 bin TL'lik geri ödemesiz yardımın yanı sıra personel desteği de sağlanacak. Peki ya hangi meslek grupları için bu yardım mümkün hale gelecek?

Desteklere Bir Yenisi Daha Geldi! Tam Olarak 250 Bin TL Destek Veriliyor!

1 Eylül 2022 Perşembe 12:11

KOSGEB'e dair Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı dikkat çekmekte. Böylelikle meslek sahiplerini ilgilendiren bu gelişme neticesinde önemli destekler sunulacak. 250 bin TL'lik hibe hakkında neler biliyoruz? Merak edilenler ve çok daha fazlası gözler önüne serilecek. Güncel detayları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Öte yandan personel desteğinin verileceği de vurgulanıyor.

150 bin TL Personel Desteği

Program kapsamında yalnızca meslek sahiplerine 250 bin TL hibe edilmeyecek. Aynı zamanda personelleri için 150 bin TL'lik desteğin de verileceği vurgulanıyor. Tüm bu detaylar ışığında bizleri nelerin bekleyeceği merak konusu haline geldi.

Hangi Meslekler Destek Alacak?

Hibe desteği alacak meslekler arasında gramofon tamircisi, ahşap işleri, bıçakçılık, bakırcılık, deri işleri  ile uğraşanlar yer almakta. Hal böyle olunca KOSGEB'in sunacağı desteğe ilişkin toplamda yapılan ön başvurular açıklandı. 800 işletme başvurusundan 602 tanesinin kabul edildiği vurgulandı.