Cumhurbaşkanı Asgari Ücret Hakkında Tüm Detayları Tek Tek Anlattı! Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen açıklama ile pek çok kişi asgari ücretin kaç TL olacağını soruyor. Peki ya asgari ücrete zam gelecek mi? Açıklanan son enflasyon verisi sonrasında gözler Cumhurbaşkanı'na çevrildi. İşte asgari ücretlinin almasını beklediğimiz zam oranı ve yeni maaş...

Cumhurbaşkanı Asgari Ücret Hakkında Tüm Detayları Tek Tek Anlattı! Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

5 Haziran 2022 Pazar 16:42

Asgari ücretliler, düşen alım güçlerinden ötürü yeni zam beklemeye başladı. Öyle ki yılbaşından bu yana artan enflasyonla birlikte resmi rakamlar bile bir yıl öncesine göre %70'in üzerinde bir yıllık  enflasyon gösteriyor. Kimi kaynaklara göre ise %160'ı geçmiş vaziyette. Hal böyle olunca resmi kaynaklara göre bile zam yapılma ihtiyacı vatandaşların dikkatini çekti. Peki ya asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari Ücrete Zam Gelecek mi?

Asgari ücrete ikinci bir zam konusunda çeşitli iddialar ortaya atıldı. Son zamanlarda pek çok kişi bu gelişmeleri yakından takip ediyor. Daha önce AKP'li yetkililerin söylediğine göre gerektiği durumda böyle bir şeyin yapılabileceği belirtilmişti. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeşil ışık yakmıştı.

Yüzde Kaç Zam Yapılacak?

Asgari ücretli vatandaşa 6 aylık enflasyon farkı oranında zam yapılması uygun görülüyor. Dolayısıyla buna göre 6 aylık enflasyon verileri göz önünde bulundurulacak ve %39,67'lik bir zam yapılması beklenecek. Ancak bunun daha üstü de olabilir. Dolayısıyla Temmuz ayını bekleyeceğiz çünkü Haziran ayı henüz sona ermiş değil.