Çocuklu Anneler TC Kimlik ile Ödeme Alacak! Tek Şart Çocuğunuzun Olması!

Çocuk sahibi olan anneler, sigortalı olmaları halinde TC kimliği ile önemli bir ödeme alacak. Eğer sigortalı değilseniz eşinizin sigortalı olması da yeterlidir. Peki çocuklarınız için ne kadar ödeme alacaksınız? 2022 yılı itibariyle nakdi desteğe dair güncel bilgiler verildi. PTT'den kimlik ile yardım parası almanız mümkün.

Çocuklu Anneler TC Kimlik ile Ödeme Alacak! Tek Şart Çocuğunuzun Olması!

24 Mart 2022 Perşembe 19:44

Çocuklu anneleri ilgilendiren bu yardım ödemesi büyük dikkat çekiyor. Pek çok kişi ödemeleri nasıl alacağını merak etmekte. 2022 yılı itibariyle zamlı destek ödemesi dikkat çekti. Sigortalı annelerin veya babaların alabileceği bu ödeme neticesinde çocuklara destek sağlanıyor.

Emzirme Parası Nasıl Alınır?

Emzirme parası için ailelerin çocuk sahibi olması ve en az birinin sigortalı olması gerekiyor. Haliyle bu gelişmeyle birlikte TC kimlik ile ne kadar ödeme alınacağı da merak konusu haline geldi. PTT'den temin edebileceğini nakdi destek ile birlikte annelerin çocukları için alacağı para miktarı da belli oldu. 2022 yılı itibariyle zamlı ödemeden söz edeceğiz.

Ödemeler Kaç TL'ye Yükseldi?

Emzirme parası veya süt parası alacak kişilerin 232 TL alacağı öğrenildi. Bu ödemeyi ise PTT'den alabileceksiniz. Süt parasında temel olarak iki şart bulunuyor. Ancak bunun yanı sıra resmi kaynaklardan tüm şartları okuyabilirsiniz:

  • Hizmet akdine tabi (4/a lı) çalışan sigortalılar için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması
  • Kendi adına ve hesabına (4/b li) çalışan sigortalılar için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi yatırılmış ve genel sağlık sigortası primi dahil prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması