Çiğ Süt Fiyatına Zam Geldi! Ulusal Süt Konseyi'nden Açıklama Geldi!

Çiğ süt fiyatlarında yaşananlar gözler önüne serildi. Pek çok kişi Ulusal Süt Konseyi'nin açıklayacağı çiğ süte fiyatını bekliyor. Üreticiler maliyetin karşılanması için %45'lik zam talebinde bulunuyor. Peki ya çiğ süt fiyatı 8,30 TL'ye çıkacak mı? Çiğ süt fiyat artışı bir türlü durulmak bilmiyor.

Çiğ Süt Fiyatına Zam Geldi! Ulusal Süt Konseyi'nden Açıklama Geldi!

6 Mayıs 2022 Cuma 20:57

Çiğ sütün litresine geçtiğimiz yılın Aralık ayından bu yana düzenli olarak zam yapılıyor. 3,20 TL'den 5,70 TL'ye kadar gelen fiyatların en son Nisan ayında artırıldığı vurgulanmakta. Dolayısıyla bu ay da bir zam gelir ise bomba etkisi yaratacak. Marketteki süt fiyatları iyice tavana çıkacak. Dolayısıyla Ulusal Süt Konseyi'nden gelecek zam açıklamasının yanı sıra üreticilerin beklentileri de masaya yatırılıyor. Peki bu konuda nasıl bir gelişme yaşanacak?

Süt Fiyatı Kaç TL Olacak?

Süt fiyatlarına %45'lik rekor oranda zam yapılabilir. Bu zam sonrasında fiyatların iyice artacağı belirtiliyor. Zam açıklaması henüz yapılmasa da beklentilerin yüksek olması zam konusunda da üç aşağı beş yukarı bilgi veriyor. Süt fiyatlarının artması ile birlikte alım gücünün daha da düşeceği belirtildi.

Çiğ Süt 8,30 TL'ye Yükselebilir!

Çiğ sütün litresi için 8,30 TL'nin uygun görüldüğü söyleniyor. Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği, yaptığı açıklama ile maliyetin karşılanması bakımından çiğ süt için %45'lik artış talep etti. Yakın zamanda zam kararının verilmesi bekleniyor. Güncel gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.