Çiftçilerin Süt Üretimine Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Tam Destek Geldi! Süt Litre Başı Destek Ne Kadar Oldu?

Çiftçilerin çiğ süt üretimi için litre başı 20 kuruş aldığı biliniyordu. Gelen zamla birlikte litre başı rekor düzeyde ödeme alınacağı öğrenildi. Destek ödemesi detayına baktığımızda ise %400'lük bir artışın olduğu görülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilerin yüzünü güldürmeyi başardı.

Çiftçilerin Süt Üretimine Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Tam Destek Geldi! Süt Litre Başı Destek Ne Kadar Oldu?

18 Mart 2022 Cuma 14:01

Çiğ süt üretimine ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çiftçiye verdiği destek litre başına 20 kuruştu. Üstelik çiğ sütün fiyatına da litre başına 4,70 TL yapan Ulusal Süt Konseyi, bu hamlesiyle dikkat çekmişti. Fakat Aralık ayından bu yana üretim maliyetlerinin ciddi şekilde artmasıyla bakanlık devreye girdi. Atılan adımlarla birlikte litre başına çiğ süt desteğine zam geldiği duyuruldu.

Çiğ Süt Desteği 1 TL Oldu!

Çiğ süt desteği litre başına 20 kuruştan 1 TL'ye çıktı. Haliyle bu gelişme dikkat çekti. Çiğ süt desteğinin bu kadar hızlı artması sonrasında çiftçi oldukça sevinçliydi. Sosyal medyadan gelen açıklamada devletin çiftçiye olan desteğinin sürdüğü görüldü. Pek çok kişi, maliyetlerin artmasıyla birlikte bakanlığın nasıl bu kadar yüksek bir destek verdiğine dikkat çekti.

Üç Ay Sonra Yine Değerlendirilecek!

Öte yandan çiğ süte ilişkin üretim maliyetinin artması durumunda üç ayda bir yeniden değerlendirileceği ve ona göre üretim desteğinin artırılmasıyla ilgili bir karar verilebileceği belirtiliyor. Dolayısıyla bakanlıktan gelen açıklamaya bakacak olursak çiftçinin emekleri korunacakmış gibi gözüküyor.