Çiftçilere Prim Desteği Gelecek mi? Cumhurbaşkanı Resmi Olarak Açıkladı!

Çiftçilere sağlanan desteklere bir yenisi daha eklendi. Cumhurbaşkanı Kararı sonrasında çiftçiye “Tarım Mahsulleri Ofisi Alım Primi Desteği” verilecek. Peki ya çiftçiler bu destekten nasıl yararlanacak? İşte detaylarıyla birlikte arpa ve buğday desteği alacak çiftçiler hakkında merak edilenler...

Çiftçilere Prim Desteği Gelecek mi? Cumhurbaşkanı Resmi Olarak Açıkladı!

21 Temmuz 2022 Perşembe 18:40

Çiftçiler, son zamanlarda aldıkları destekler ile Türkiye'nin üretimine katkı sağlıyor. Özellikle de artan desteklerle birlikte üretimde ciddi artışlar olduğu belirtildi. Şimdi ise arpa ve buğday desteği ön plana çıktı. Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile birlikte detaylar ortaya çıktı. Bundan sonra çiftçilere  “Tarım Mahsulleri Ofisi Alım Primi Desteği”  desteği verilecek. Peki bu desteğin detayları nedir? Toplamda ne kadarlık bir yardım yapılacağı merak konusu haline geldi. Sizlere detaylarıyla birlikte çiftçilere sağlanan destekler hakkında bilgi vereceğiz.

Buğday ve Arpada Destekleme!

Buğday için kilogram başına 1 TL ve arpa için ise kilogram başına 50 kuruş ödeme sağlanacak. Çiftçiye verilecek “Tarım Mahsulleri Ofisi Alım Primi Desteği”  temeli buna dayanıyor. Ancak bu desteği alabilmeleri için gerekli olan şartlar da önem kazanmakta.

1 Eylül'e Kadar Süre Var!

Çiftçiler, 1 Eylül'e kadar elindeki ürünleri TMO'ya satmalı ve 16 Eylül tarihine kadar ise ÇKS'de kayıtlı oldukları müdürlüklere giderek alım satım belgeleri ile müracaat işlemini gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir.