Çiftçilere Mazot Desteği Yeniden Revize Edildi! Çiftçiler Nasıl Mazot Desteği Alacak?

2022 yılı çiftçilere sağlanan mazot desteğiyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın yaptığı açıklamada çiftçi desteğine ilişkin bilgiler verildi. Peki mazot desteği alınması için neler yapılması gerekiyor? Mazot desteğinde son durum...

Çiftçilere Mazot Desteği Yeniden Revize Edildi! Çiftçiler Nasıl Mazot Desteği Alacak?

20 Şubat 2022 Pazar 21:52

Mazot fiyatlarının artmasıyla birlikte çiftilerin işini yapmakta maddi sıkıntı yaşadığı belirtiliyor. Son zamanlarda yalnızca mazot değil gündelik yaşamda kullanılan benzin ve motorinin dahi artması dikkat çekti. Çiftçilik sektörünün git gide bittiği ve azalma yaşadığı belirtilmekte. Varını yoğunu bu işe yatıran kişiler zarar ettiklerini açıklıyor ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın 2022 yılı çiftçi desteği ile ilgili yaptığı açıklama büyük umut verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştireceği çalışmalar büyük öneme sahip. Peki 2022 yılı çiftçi mazot desteği alabilmek için gerekli şartlar nelerdir?

Mazot Desteği Şartları 2022

  • 18 yaşını geçmiş olmak
  • Başkent Ankara sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak
  • Traktöre sahip olmak
  • Traktör ruhsatının ve çiftçi belgesinin aynı ada kayıtlı olması

 

Çiftçiye Destek Sürecek!

Çiftçiye verilen desteklerin mazot desteği ile sınırlı kalmaması bekleniyor. Bu nedenle 2022 yılında gerek devlet ve gerek belediye bünyelerinde çiftçilere yardım sağlanacak. Mazot fiyatlarının çiftçilerin işini etkilememesi adına çeşitli düzenlemelere gidileceği de belirtilmekte.